• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Cu 273% mai mult malware pentru dispozitive mobile

Cu 273% mai mult malware pentru dispozitive mobile

G Data anunta o crestere a programelor malware pentru smartphone-uri si tablete de 273%, in prima jumatate a anului 2011 (comparativ cu aceeasi jumatate a anului 2010), ceea ce se traduce prin concentrarea infractorilor cibernetici pe raspandirea malware-ului adresat dispozitivelor mobile.

Cercetarile desfasurate de G Data Security Labs ne arata ca platformele-cross ale Troienilor domina peisajul malware. In prima jumatate a anului, G Data a inregistrat, in medie, un nou malware la fiecare 12 secunde. G Data crede ca scopul atacatorilor este ca fluxul de malware sa nu se sfarseasca niciodata.

 

Majoritatea acestor virusi sunt conceputi sa favorizeze spam-ul sau alte activitati infractionale din portofoliul eCrime. Utilizarea la scara tot mai larga a acestui tip de programe malware ne arata ca business-ul subteran este in plina expansiune.

 

“Odata cu malware-ul adresat dispozitivelor mobile infractorii au descoperit un nou model de business,” explica Eddy Willems, Security Evangelist la G Data. “In prezent, autorii de malware folosesc in special backdoors, programe de spionaj sau servicii SMS cu suprataxa pentru a produce daune victimelor lor. Chiar daca acest segment al pietei negre este infiintat de curand, noi vedem un enorm potential de risc pentru dispozitivele mobile si utilizatorii acestora. Suntem in continuare in asteptarea unui alt val de cresteri in sectorul mobile malware in cea de-a doua parte a anului.” 


G Data Security Labs a inregistrat un nou record in prima jumatate a anului, cu 1.245.403 noi programe malware pentru computere. Aceasta inseamna 15.7% crestere comparativ cu cea de-a doua jumatate a anului 2010. Expertii in securitate antivirus asteapta ca aceste cresteri sa continue in urmatoarele 6 luni. Pana la sfarsitul anului este posibil sa fie depasit numarul de 2,5 milioane de noi programe malware. In cazul in care acest scenariu va avea loc, numarul de programe inregistrat intre anii 2006 si 2009 ar putea fi depasit.

Diagrama: Numarul de malware nou pe an incepand din 2006

 

Troienii domina categoriile individuale. Aceasta crestere ne arata ca business-ul dezvoltat de infractori este profitabil, incluzand malware capabil de atacuri cu incarcatura consistenta. Programele adware sunt deasemenea in crestere. Numarul de backdoors si downloaders, pe de alta parte, este intr-o usoara scadere.

Datorita faptului ca telefoanele inteligente si tabletele PC cu sistem de operare Android sunt din ce in ce mai populare, infractorii se bazeaza pe dispozitivele mobile pentru raspandirea de coduri malware. Pentru cea de-a doua jumatate a anului, expertii G Data Security Labs asteapta o mai mare crestere a mobile malware-ului.

App-ul manipulat numit Zsone a fost raspandit prin Google Android Market. Troianul a trimis in secret subscrieri de inregistrare prin SMS catre numere cu suprataxa din China. Utilizatorii au detectat inselatoria cand era prea tarziu sa mai intervina, dupa ce si-au verificat facturile de telefonie.

NickiBot este functional si prin spionarea victimelor sale. O varianta a acestui malware, numita Google++, este disponibila ca o aplicatie pentru reteaua sociala Google+ si inregistreaza in background perturbatii si apeluri. Malware-ul foloseste un website pentru a trimite aceste informatii, inclusiv date de urmarire GPS, atacatorului. Acest malware le permite autorilor sa aiba acces la informatii personale si poate determina permanent locatia curenta a utilizatorului.
 
G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitate pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 in Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 si-a aniversat cei 25 de ani de activitate.

G Data este printre primele companii dezvoltatoare de software de securitate din lume. De mai mult de cinci ani, nici un alt producator european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale.

Gama de produse cuprinde solutii de securitate atat pentru consumatori casnici, cat si pentru companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in mai mult de 90 de tari din intreaga lume.

AV Security Software Distribution este o companie tanara, infiintata la inceputul anului pentru a deveni distribuitor oficial G Data Software in Romania, din dorinta unor tineri si ambitiosi profesionisti de a demonstra ca pot sa creasca imaginea unui brand de nivel mondial, pe piata din Romania, la nivelul pe care acesta il are in Germania si in restul lumii.

Oferta de parteneriat include solutii software antivirus de inalta calitate si este adresata resellerilor, integratorilor de sistem si retailerilor. Beneficiile oferite de solutiile „Made in Germany“ dezvoltate de G Data sunt: profitabilitate, performanta, productivitate marita, usurinta in exploatare, cel mai bun raport calitate-pret de pe piata.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//