• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Concursul de arhitectura pentru Piata Universitatii, sponsorizat de Wienerberger

Concursul de arhitectura pentru Piata Universitatii, sponsorizat de Wienerberger

Primăria Municipiului Bucuresti, împreună cu Ordinul Arhitectilor din România, Filiala Teritorială Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din România, Uniunea Arhitectilor din România si producătorul de cărămizi Wienerberger lansează, în parteneriat, un concurs de arhitectură pentru găsirea celei mai bune solutii de transformare a Pietei Universitătii, situată în centrul Bucurestiului, într-un spatiu public demn de o capitală europeană. Astfel, se lansează unul dintre cele mai importante concursuri de arhitectură pentru un spatiu public, deschis arhitectilor din România, tările Uniunii Europene si Confederatia Elvetiană.

Acest concurs a fost prilejuit de demararea în anul 2010 a santierului pentru realizarea unui parcaj subteran în spatiul Pietei Universitătii. Lucrările de excavatii au constituit si punctul de pornire a cercetării arheologice, această zonă fiind cuprinsă în centrul istoric al Bucurestiului. Primăria anuntă finalizarea lucrărilor de amenajare în 2012, în baza proiectului care va fi declarat câstigător în concurs.

Primăria alocă 500.000 lei, respectiv 117.000 EUR, pentru premii si contractul de proiectare.

Proiectele care vor intra în concurs pot fi depuse până pe 26 octombrie 2011. Proiectul care va câstiga acest concurs de arhitectura va fi premiat cu 60.000 de lei. Juriul, care va stabili cui vor fi acordate premiile si care este solutia care se va realiza, este format din arhitecti reputati din tări precum Austria, Elvetia, Portugalia si România. O expozitie a tuturor proiectelor participante va fi deschisă publicului în centrul Bucurestiului pe parcursul lunii noiembrie.

„Parteneriatele de acest tip, în regim PPP, reprezintă o solutie în demararea unor actiuni ambitioase, cum este refacerea Pietei Universitătii . Mediul privat îsi poate aduce un aport serios la îmbunătătirea spatiilor publice si suntem bucurosi că am putut contribui la sustinerea unui astfel de proiect, care ajută la  trasformarea  orasului”, declară Daniel Cătănas, membru al Consiliului de Administratie Wienerberger în România.

„Credem în actuala generatie de arhitecti români si stim că acestia pot propune oricând solutii viabile pentru amenajarea spatiilor publice la un nivel similar celui din alte state occidentale”, a adăugat Daniel Cătănas.

„În toate tările europene spatiile publice sunt considerate vitale si amenajate corespunzător, în urma unor concursuri ample de arhitectură, cu participanti de elită” a declarat serban Tigănas, Presedinte OAR .

“Am reusit să adoptăm formula de concurs prin întelegerea Primăriei, prin eforturile colegilor de la Filiala Teritorială Bucuresti a OAR, cu o importantă contributie a Uniunii Arhitectilor din Romania, la care s-a alăturat ulterior si compania Wienerberger, care sustine costurile de organizare a unui concurs de asemenea anvergură. Se reia traditia concursurilor internationale după Bucuresti 2000 si Piata Revolutiei. Sperăm ca si pe viitor mediul privat să se implice si să ofere suportul financiar necesar în transformarea spatiilor publice” a continuat Serban Tigănas.

Membrii juriului sunt: arhitectul Luigi Snozzi (Elvetia), doctor arhitect Luis F. P. Conceiçao (Portugalia), arhitect Angelo Roventa (Austria), doctor arhitect Zeno Bogdănescu (România), doctor arhitect Nicolae Lascu (România), arhitect Eugen Pănescu (România) si arhitectul-sef al Capitalei Gheorghe Pătrascu.

Site-ul oficial al concursului este http://oar.squarespace.com/concurs-piata-universitatii00/ , cu versiuni în limba română si limba engleză.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//