• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Toshiba - primul televizor 3D cu diagonala mare si fara ochelari

Toshiba - primul televizor 3D cu diagonala mare si fara ochelari

Toshiba Europe GmbH a anuntat lansarea primului televizor 3D din lume cu ecran de diagonală mare si fără ochelari 3D dedicati. 55YL2 are un ecran cu diagonală de 139 cm (55”) si nu necesită ochelari pentru experienta 3D. În plus, 55YL2 este primul televizor din lume dedicat utilizatorilor casnici, care vine dotat cu un ecran Quad Full HD. Acest lucru permite modelului 55ZL2 să ofere experienta 3D de care se pot bucura simultan mai multi privitori si să redea continut 2D la de patru ori rezolutia (Quad) Full HD.

Aplicatia glasses-free a televizorului 55ZL2 este realizată de platforma multi-procesor de înaltă calitate CEVO-ENGINE, care facilitează rularea altor aplicatii, inclusiv PERSONAL-TV, prin care i se oferă utilizatorului posibilitatea de a-si personaliza setările televizorului, si aplicatii SMART-TV precum înregistrarea pe USB si acces la Toshiba Places. De asemenea, televizorul vine cu o optiune de Auto Calibrare pentru optimizarea imaginilor până la calitate comparabilă cu cea de studio. 55LZ2 va fi disponibil din decembrie 2011 în Germania, urmând să fie confirmate si datele de lansare pentru celelalte tări europene.

O eră nouă pentru televizoarele 3D 

Inginerii Toshiba au creat algoritmi software si au dezvoltat o tehnologie complexă capabilă să calculeze mai multe zone de vizualizare pentru imaginile stereoscopice si au potentat capacitatea de a le reda la un nivel de calitate premium pe un ecran cu diagonală mare. Pentru 55ZL2 s-a folosit o matrice de lentile lenticulare, disponibile pentru prima dată într-un produs cu ecran atât de mare care urmează să fie distribuit pe scară largă.

Tehnologia sofisticată a lentilelor oferă multiple puncte de vizualizare

Tehnologia 3D fără ochelari se bazează pe principiul stereoscopic al transmiterii simultane a unei imagini pentru ochiul stâng si a alteia, cu o usoară compensatie de paralaxă, pentru ochiul drept – acestea sunt suprapuse în creierul privitorului pentru a obtine efectul 3D. Pentru a beneficia de efectul 3D fără ochelari este esential ca sistemul de lentile să ghideze imaginile dedicate către ochii privitorului. Tehnologia Integral Imaging, sustinută de CEVO-ENGINE si aplicată în cazul lui 55ZL2, oferă nouă imagini care creează zone cu unghiuri largi de vizualizare în fata televizorului glass-less 3D. Acest lucru permite mai multor persoane  să vizioneze simultan si fără ochelari imaginile tridimensionale redate de televizor.

Detectarea fetei optimizează experienta 3D fără ochelari

Pentru optimizarea zonelor de vizionare în raport cu pozitia privitorilor în fata televizorului, 55ZL2 beneficiază de o aplicatie de detectare a fetei. Cu o simplă apăsare de buton, televizorul poate să detecteze pozitia privitorilor si să ajusteze corespunzător zona de vizualizare prin miscarea lentilelor.

Ecran Quad Full HD pentru o calitate excelentă a imaginii în 3D si 2D

Livrarea a nouă zone de vizualizare la o calitate HD a imaginii este cu sigurantă o provocare tehnologică. Prin urmare, Toshiba a încorporat un panel de 3.840 x 2.160 pixeli, echivalentul unei rezolutii Quad Full HD, pentru a permite afisarea simultană a celor nouă zone de vizualizare. Un bonus al ecranului de înaltă rezolutie este capacitatea de a reda continut 2D la rezolutie Quad Full HD. Cu alte cuvinte: fotografiile captate cu o cameră de 8 megapixeli pot fi redate pe ecran fără a se compromite calitatea imaginii.

Utilizând algoritmi complecsi, tehnologia Toshiba Resolution+ converteste continutul programelor TV, spre exemplu, în rezolutie SD sau HD – precum si continutul DVD sau Blu-rayTM   la o rezolutie Full HD de 4 ori mai mare – pentru a face uz complet de rezolutia ecranului Quad FHD.

O fereastră inteligentă si personalizată către lume

55ZL2 este mult mai mult decât un televizor care afisează imagini 3D vizibile fără ochelari. Acesta oferă, de asemenea, functii avansate SMART-TV asigurând acces la Toshiba Places, platforma online Toshiba care facilitează transmiterea, cumpărarea si partajarea de continut web-based. În plus, suportă standardul HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV). Totodată, 55ZL2 oferă înregistrare USB a transmisiunilor digitale pe un hard disk extern conectat la TV prin USB. Datorită Toshiba Apps Connect, utilizatorii de iPhone nu trebuie să apeleze la telecomandă, ci au posibilitatea să controleze televizorul prin smartphone.

55ZL2 oferă, de asemenea, aplicatii Personal–TV: televizorul este capabil să salveze setări personale de imagine si o listă personalizată de canale pentru până la 4 utilizatori si permite o grupare customizată a continutului înregistrat.

CEVO-ENGINE: puterea din spatele caracteristicilor inovative

CEVO-ENGINE, platforma multi-procesor Toshiba de înaltă calitate, este motorul care propulsează 55ZL2. Puterea de calcul incredibilă dezvoltată de CEVO-ENGINE poate livra informatia de profunzime necesară în crearea efectului 3D, iar apoi calculează cele nouă zone de vizualizare diferite. Este singurul engine disponibil în prezent pe segmentul de televizoare capabil să dezvolte o asemenea putere de calcul pentru gestionarea algoritmilor care implementează tehnologia 3D fără ochelari si aplicatiile deja mentionate.

Auto Calibrare: calitate de studio a imaginii

55ZL2 exploatează performantele CEVO-ENGINE pentru o amplificare a calitatii imaginii. Acesta oferă solutia Auto Calibrare2, care optimizează setările ecranului pentru a reda filmele în exact aceleasi nuante si tonuri de gri precum au intentionat regizorii filmelor. Până acum, solutia analizării culorilor3 era utilizată doar de profesionisti si necesita un computer separat. Acum, CEVO-ENGINE poate efectua toate calculele la nivel intern.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//