• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Raportul Akamai despre evolutia Internetului - al patrulea an de analize globale

Raportul Akamai despre evolutia Internetului - al patrulea an de analize globale

Akamai Technologies, Inc. (NASDAQ: AKAM), unul dintre furnizorii de servicii de optimizare în cloud, a realizat un raport despre evolutia Internetului în primul trimestru al anului 2011. Bazat pe datele oferite de platforma Akamai, reprezentând 15 % - 30% din traficul Web la nivel mondial, raportul oferă o incursiune în statisticile despre evolutia Internetului, cum ar fi cele mai rapide si mai lente regiuni din punct de vedere al evolutiei vitezei de conexiune, a originii atacurilor online, cât si cele mai importante regiuni pentru conexiuni mobile.

Odată cu intrarea în cel de-al patrulea an de analiză a evolutiei Internetului, Akamai a creat o nouă optiune care oferă posibilitatea de vizualizare a datelor. Optiunea le permite utilizatorilor să genereze si să downloadeze grafice care evidentiază viteza medie de conexiune, viteza medie de vârf  a conexiunilor si ratele broadband/narrowband. În plus, această optiune online oferă posibilitatea rapidă, usoară si personalizată de a vizualiza tendintele din momentul în care raportul a fost prima dată publicat, la începutul anului 2008.

În primul trimestru al anului 2011, peste 584 de milioane de adrese IP unice din 237 de tări/regiuni s-au conectat la platforma Akamai. Acest lucru reprezintă cu 5,2 procente mai multe adrese IP decât cele care s-au conectat în trimestrul patru din  2010 si o crestere cu 20 de procente comparabilă cu acelasi trimestru al anului trecut.

Potrivit ultimului raport trimestrial, tările/regiunile din topul primelor 10 tări constituie 70% din totalul adreselor IP, indicând faptul că majoritatea adreselor IP unice din lume sunt concentrate într-un număr mic de regiuni geografice. În acest raport, de exemplu, Italia se pozitionează în topul primelor zece tări cu o crestere de 11% pe fiecare trimestru, în timp ce Canada a iesit din top.

În primul trimestru al anului 2011, viteza medie a conexiunii estimată pentru operatorii telecom  cunoscuti a variat de la o viteză maximă de putin peste 6Mbps, la una de minimum 163 de kbps. Raportul identifică un nou furnizor de servicii care oferă cea mai mare viteză de conexiune mobile, pe trimestrul întâi al anului 2011, depăsindu-l pe liderul ultimului trimestru, pozitionat acum pe locul 2.

Datele consumului pentru primul trimestru din 2011 arată că 7% dintre operatorii telecom chestionati consumă în medie 1GB pe lună, din platforma Akamai. 73% dintre acestia  consumă aproximativ 100 MB din continutul Akamai, iar utilizatorii finali, din cei 20% rămasi, consumă mai putin de 100 MB.

Ca rezultat al parteneriatului recent anuntat de Akamai cu Ericsson, raportul contine acum si date colectate de furnizorul de echipament. În total, traficul pe mobil general a înregistrat o crestere de 130 de procente anual pentru primul trimestru si este acum dublul fată de traficul de voce.

Studiul arată schimbări semnificative pentru primul trimestru din 2011 dacă se raportează la sursa atacurilor la nivel de trafic. O informatie notabilă este că Myanmar nu doar că si-a făcut aparitia pe listă, dar si ocupă primul loc, generând 13% din atacurile înregistrate din această perioadă. Pe lângă alte schimbări, Statele Unite a trecut de pe locul 5, pe locul 2, cu 10% din atacuri. Rusia a căzut pe locul 4, cu 7.7% fată de 10% cât a înregistrat în trimestrul precedent. În ceea ce priveste retelele mobile, Italia a rămas în fruntea listei, fiind responsabilă de 25% din acestea pe trimestrul intâi.

În primul trimestru din 2011, analiza primelor 100 dintre cele mai rapide orase din lume ca si conexiune la Internet a arătat că:

Orasele din Asia domină lista, incluzând 61 de orase din Japonia, 5 din Koreea de Sud si Hong Kong.

Lyse din Norvegia este cel mai rapid oras din Europa (locul 30 din 100)

18 orase americane se regăsesc în listă, dintre care Riverside – California este cel mai rapid (locul 39 din 100)

Raportul arată că, la nivel global, adoptia conexiunilor slabe (Akamai consideră conexiuni slabe acele viteze mai mici de 256 kbps), a scăzut cu 15% în primul trimestru din 2011. Doar 3.3% dintre toate conexiunile au avut viteze sub 256 kbps. Franta conduce cu cea mai scazută rată de adoptie de 3 procente.

Raportul trimestrial Akamai despre situatia Internetului este bazat pe date colectate din platforma de distributie globală Akamai, care încorporează aproximativ 30% din traficul Web global pe o zi, având servere în 650 de orase, 72 de tări si operând aproximativ 1000 dintre cele mai importante retele de Internet.

Akamai oferă servicii cloud-based pentru optimizarea continutului web si mobil, al aplicatiilor, al clipurilor video onlineHD, cat si pentru e-commerce securizat. Combinând un ansamblu bine distribuit si eficient de servicii de calcul cu un software inteligent, platforma globală Akamai transformă tehnlogia cloud într-un spatiu mult mai viabil pentru informare, divertisment, publicitate, tranzactii sau alte tipuri de colaborări.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//