• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Intel Capital a creat Fondul Ultrabook de 300 de milioane de dolari

Intel Capital a creat Fondul Ultrabook de 300 de milioane de dolari

Intel Capital a anuntat înfiintarea Fondului Ultrabook în valoare de 300 de milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea acestei noi categorii de dispozitive. Anuntate la Computex, sistemele Ultrabook vor combina performantele si capabilitătile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor. Sistemele Ultrabook vor oferi experiente mai sigure în dispozitive subtiri, usoare si elegante la preturi medii.

Pentru a realiza această viziune, Fondul Ultrabook al Intel Capital are drept scop investirea în companii care dezvoltă tehnologii hardware si software axate pe îmbunătătirea modului în care oamenii interactionează cu sistemele Ultrabook. Scopul acestui fond, din care se vor face investitii în următorii 3-4 ani, este de a crea un ciclu de inovatie si capabilităti pentru această nouă categorie de dispozitive aflată în plină expansiune.

“Sistemele Ultrabook sunt destinate să reprezinte o parte importantă a inovatiei într-o industrie globală de 261i de miliarde de dolari”, a declarat Arvind Sodhani, Presedinte al Intel Capital si Vicepresedinte Executiv al Intel. “Fondul Ultrabook al Intel Capital se va concentra pe investirea în companii care dezvoltă tehnologii ce vor ajuta la revolutionarea experientelor de computing si care vor transforma computerele mobile din prezent în viitoarele dispozitive «must have»", a completat Sodhani.

“Sărbătorind 30 de ani de inovatie, PC-ul este ultimul device darwinian, iar compania Intel este nerăbdătoare să reinventeze din nou computingul mobil”, a declarat Mooly Eden, Vicepresedinte si General Manager al Intel PC Client Group. “În 2003, combinarea tehnologiei Centrino a Intel cu Wi-Fi integrat, alături de investitiile venture de 300 de milioane de dolari ale Intel Capital si eforturile altor industrii au făcut mai usoară trecerea de la desktop la computingul mobil. Anuntul de astăzi se referă la mobilizarea de către Intel a unor investitii semnificative pentru a realiza următoarea schimbare istorică din domeniul computingului", a completat Eden.

Sunt trei faze importante ale strategiei Intel de a accelera viziunea companiei pentru noua categorie de dispozitive. Prima fază a avut loc la începutul acestui an odată cu lansarea celei de-a doua generatii a gamei de procesoare Intel® CoreTM. Această gamă de procesoare va permite lansarea unor noi sisteme usoare si elegante, mai subtiri de 21 mm, la preturi medii. Sistemele Ultrabook cu noile procesoare vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă.

Vânzarea sistemelor Ultrabook din acest an a necesitat o colaborare strânsă între Intel si întreaga industrie de computing. Intel a lucrat îndeaproape cu mai multi parteneri pentru a se asigura că Ultrabook va oferi calitate si valoare utilizatorilor. Multi integratori de sisteme au sprijinit acest proiect încă de la început.

"Ultrabook combină cele mai performante si noi tehnologii cu designuri subtiri si baterii cu autonomii ridicate, totul pentru a crea o nouă experientă de computing”, a declarat Peter Hortensius, Presedinte al Lenovo Product Group. “Noul tip de computing personal este echivalent cu strategiile noastre de a crea solutii inovatoare care să schimbe limitele mobilitătii”, a completat Hortensius.

A doua fază a viziunii Intel va avea loc în jurul gamei de procesoare cu nume de cod “Ivy Bridge”, care vor fi integrate în sisteme în prima jumătate a lui 2012. Laptopurile cu gama de procesoare “Ivy Bridge” vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, mai performante si vor avea o securitate crescută si viteză mai mare de răspuns.

Produsele pe care Intel le pregăteste pentru 2013 - cu nume de cod “Haswell” - reprezintă al treilea pas al dezvoltării Ultrabook. Acestea sunt asteptate să micsoreze consumul de energie la jumătatea TDP-ului microprocesoarelor din prezent.

Intel Capital are un istoric important în generarea de performantă si crestere în computing prin investitii consistente în proiecte start-up si companii care dezvoltă tehnologii inovatoare la nivel mondial. Prin angajarea celor mai importante active ale Intel - arhitectură, inginerie si leadership de productie, împreună cu investitia de capital, Intel Capital a ajutat la crearea de ecosisteme tehnologice care stau la baza celor mai răspândite aplicatii tehnologice din prezent.

Pe lângă Fondul Ultrabook, Intel Capital detine mai multe fonduri destinate inovării în mai multor zone geografice si domenii tehnologice. Printre fondurile special create pentru diferite state se numără India Technology Fund, China Technology Fund II, Brazil Technology Fund si Middle East and Turkey Fund. În trecut au existat si fonduri destinate unor zone tehnologice precum Intel Digital Home Fund si Intel Communications Fund.

Intel este lider mondial în inovatia din industria computerelor. Compania proiectează si dezvoltă tehnologii esentiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume.

Intel Capital, organizatia de investitii a Intel se ocupă cu investitii de private equity în proiecte start-up care dezvoltă tehnologii inovatoare la nivel mondial. Intel Capital investeste într-o serie largă de companii care oferă hardware, software si servicii pentru mediul enterprise, sănătate, Internet, semiconductori sau tehnologia verde. Începând cu 1991, Intel Capital a investit peste 10 miliarde de dolari în peste 1.140 de companii din 50 de tări. În acest timp, 191 de companii din portofoliu au fost listate la mai multe burse din lume si 268 au fost achizitionate sau au fuzionat cu altele. În 2010, Intel Capital a investit 327 de milioane de dolari în 119 de proiecte, 44% dintre fonduri fiind investite în afara Statelor Unite si Canada.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//