• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Cloud computing, popular mai ales pe pietele emergente - studiu privind cloud computing realizat de GfK Custom Research

Cloud computing, popular mai ales pe pietele emergente - studiu privind cloud computing realizat de GfK Custom Research

Conform unui studiu B2B realizat de GfK Custom Research în Brazilia, China, Germania, India, Marea Britanie si SUA, afinitatea pentru serviciile de cloud computing este deosebit de mare pe pietele emergente, devansând chiar tările dezvoltate. Cu toate acestea, costurile cu schimbarea pot fi percepute uneori ca un obstacol în acceptarea acestor solutii web. Securitatea datelor, de multe ori citată ca argument principal împotriva solutiilor de externalizare, este acum considerată de multi ca fiind unul dintre avantajele principale ale serviciilor de cloud.

Când au fost intrebati cum traduc conceptul de "cloud computing", primul lucru care vine în mintea celor 1800 de factori de decizie din domeniul IT chestionati este “modalitate de stocare de date offsite”. Ei înteleg că furnizarea unor astfel de solutii de stocare a datelor permite accesul la datele companiei din orice locatie si independent de un dispozitiv anume, plus o mare flexibilitate în utilizarea infrastructurilor si aplicatiilor.

Factorii de decizie din Europa si Statele Unite asociază adesea spontan problemele de securitate si riscurile cu stocarea de date pe servere internationale si doar o minoritate dintre companiile din aceste tări are mai multe asocieri pozitive, cum ar fi eficienta costurilor si flexibilitatea. În pietele emergente din Brazilia, China si India situatia este complet diferită. Aici, termenii asociati cel mai mult cu ”cloud computing” sunt: eficienta costurilor, flexibilitatea si securitatea accesului. Doar o mică parte a factorilor de decizie din pietele emergente accentuează riscurile si lipsa de securitate.

În pietele emergente din Brazilia, China si India, o gamă largă de solutii de cloud au fost deja acceptate pe scară largă. Predominant, infrastructura bazată pe cloud prezintă o rată de penetrare destul de ridicată. Gradul de interes si nivelul de penetrare sunt în mare măsură independente de dimensiunea companiei. Intentiile de punere în aplicare pe scară largă a noilor servicii de cloud în următorii doi ani promit o crestere considerabilă în toate categoriile de cloud computing în aceste tări. În ceea ce priveste utilizarea si structura, situatia este complet diferită pe pietele stabile precum Germania, Marea Britanie si SUA. Companiile mici, cu 1-9 angajati, sunt greu de atins cu acest tip de servicii. Cu cât companiile sunt mai mari cu atât creste relevanta solutiilor, bineînteles, în functie de aplicatie.

Planurile indică o crestere rapidă pe toate segmentele, cu o singură exceptie: companiile mici din Germania. Acest fapt este surprinzător deoarece beneficiile solutiilor bazate pe web pentru acest grup tintă sunt evidente, dacă tinem seama că o parte însemnată a angajatilor lucrează în afara biroului, iar resursele pentru întretinere si administrare IT sunt limitate.


Securitatea si accesibilitatea datelor, în topul listei de beneficii


Companii de mărimi diferite, din tări diferite au opinii variate privind rolul solutiilor de cloud. Indiferent de preocupările din pietele occidentale, securitatea si accesul la date din orice locatie se dovedesc a fi principalele motoare de interes în cloud computing peste tot în lume. Pentru aproape jumătate dintre factorii de decizie IT intervievati, unul dintre cele mai importante trei argumente pentru a folosi serviciile de cloud computing este securitatea datelor, în special protectia datelor împotriva accesului neautorizat sau furt. Securitatea datelor, care reprezenta principala rezervă în adoptarea solutiilor externalizate, este văzută acum de multi drept unul dintre cele mai mari avantaje ale serviciilor de cloud.

Pentru o treime dintre cei chestionati, accesul la date, din orice locatie, este printre driverele de top care îi determină să adopte cloud computing în companiile lor.

Când intră în discutie evaluarea beneficiilor, dincolo de cele de ordin tehnic si cele care tin de infrastructură, precum si transformarea acestora în avantaje pentru business, factorii de decizie din pietele emergente au o viziune mai strategică. În Brazilia (16%) si India (19%), ei subliniază deschiderea globală a afacerii ca principal motor de utilizare a solutiilor cloud, iar factorii de decizie chinezi evidentiază posibilitatea de a se concentra asupra activitătii de bază (17%), precum si oportunitătile de crestere rapidă (22%).


Costul este mai degrabă un pretext decat un atu


Ca si securitatea datelor, problema costurilor este ambiguă. Desi chestiunea utilizării serviciilor de cloud ca modalitate de a reduce costurile de IT poate părea a fi de bun simt, multe companii invocă tocmai costurile ridicate drept un motiv de a fi rezervate în adoptare. Aceasta se referă nu numai la costurile cu migratia, numită de o treime dintre ei în top 3 argumente împotriva cloud computing, dar, de asemenea, si într-o măsură chiar mai mare, se referă la costurile serviciilor în sine, expusă ca una dintre primele bariere de 42% dintre cei chestionati. În plus, costurile reduse nu sunt privite ca un beneficiu important al solutiilor de cloud, astfel încât în ??prezent, acest subiect este, evident, mai mult un obstacol în calea cresterii decât un atu.

Desi nu se numără printre barierele importante, potentialii clienti se tem totusi de posibilele nefunctionalităti si de dependenta de un furnizor.


Cel mai mare grad de cunoastere pentru Amazon, Apple, Google si Microsoft


În toate tările analizate, principalii jucători asociati cu cloud computing sunt Amazon, Apple, Google si Microsoft. În China si India, alti producătorii de componente hardware si software cum ar fi IBM si Oracle se bucură, de asemenea, de o bună recunoastere, în vreme ce factorii de decizie brazilieni îi numesc doar pe Google si Microsoft.

Gradul de recunoastere nu este însă o garantie pentru selectarea acestor companii ca partenere. Companiile trebuie să aibă încredere în furnizorii lor, să le permită să stocheze si proceseze propriile date. Cand vine vorba de încrederea într-o marcă, factorii de decizie din pietele emergente sunt, în general, mult mai încrezători în furnizorii de solutii globale decât factorii de decizie din alte tări. Acesta este un alt indiciu că solutiile cloud au mai mult succes pe pietele emergente, în timp ce companiile din Europa si SUA sunt ceva mai ezitante.

Microsoft obtine cele mai multe voturi de încredere (66%) ca furnizor de solutii de cloud, dar această pozitie de top este amenintată de IBM (63%) si Google (58%). Operatorii de retele importanti se confruntă cu un decalaj considerabil la capitolul încredere fată de grupul primelor clasate. Numai în Germania, factorii de decizie IT arată atitudini diferite atunci când vine vorba de încrederea în marcă: aici, IBM si Deutsche Telekom se bucură de semnificativ mai multe voturi fată de Microsoft si Google.

Cu toate acestea, este clar că există oportunităti din belsug pentru toti furnizorii la nivel global, precum si pentru operatorii de retele, pentru a câstiga o pondere importantă în revolutia cloud care este deja în plină derulare. Companiile care reusesc să comunice securitatea abordării lor si să asigure transparenta si controlul pentru clientii lor vor fi cu sigurantă câstigătorii în această competitie.

În iunie 2011, GfK a realizat 1800 de interviuri cu factorii de decizie în domeniul IT din Brazilia, China, Germania, India, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Interviurile au fost realizate în trei categorii de mărime a companiei (1-9 angajati, 10-249 angajati, 250 angajati si mai mult).

Grupul GfK oferă expertiza fundamentală de care industria, comertul, întreprinderile prestatoare de servicii si mass-media au nevoie pentru a adopta decizii adecvate în domeniul pietei. Oferta cuprinzătoare include servicii de informare si de consiliere în cele trei sectoare majore - Custom Research, Retail and Technology si Media. Considerat numărul 4 între companiile de sondare a pietei din lume, GfK activează în peste 100 de tări, având peste 10.000 de angajati. În anul 2010, cifra de afaceri a Grupului GfK s-a ridicat la 1,29 miliarde de euro.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//