• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Business Software Alliance continua lupta impotriva pirateriei si in 2011

Business Software Alliance continua lupta impotriva pirateriei si in 2011

Business Software Alliance continuă si în acest an eforturile de combatere a pirateriei software la nivel national împreună cu lucrători specializati din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române. În ultimul an, cu sprijinul tehnic al Business Software Alliance, echipe ale Inspectoratelor Judetene de Politie, coordonate de Parchete, atât la nivel local, cât si la nivel central, au întreprins investigatii complexe cu privire la activitatea unor persoane juridice si fizice, în ceea ce priveste distribuirea de programe pentru calculator fără licentă. În urma investigatiilor, au fost descoperite mai multe persoane juridice si fizice care comercializau programe pentru calculator fără licentă, fie pre-instalate pe sistemele de calcul distribuite, fie pe discuri optice pirat.

Magda Popescu, Business Software Alliance Outside Counsel: "De la finalul anului trecut si până în prezent am sprjinit echipe de lucrători specializati din cadrul IGPR si din cadrul inspectoratelor de politie judetene, coordonate de parchetele competente, pentru a investiga cazurile de distributie de programe pentru calculator pirat/nelicentiate, semnalate de lucrători de politie sau de diverse persoane la BSA. Ca urmare a acestor actiuni, persoanele fizice si jurice ce au fost identificate că distribuie programe pentru calculator nelicentiate fie au primit amenzi (administrative sau penale), fie au fost condamnate la închisoare cu suspendare. De asemenea, au fost obligate la plata daunelor cauzate titularilor de drepturi de autor prejudiciati, în unele situatii chiar triplul sumelor ce ar fi fost legal datorate".

În ultimele 9 luni, Business Software Alliance, împreună cu ofiterii si procurorii specializati în materia drepturilor de proprietate intelectuală au investigat peste 40 de cazuri de distributie neautorizată de programe pentru calculator, atât de societăti comerciale, cât si de persoane fizice. În 17 asemenea cazuri, ca urmare a probatoriului administrat, instantele judecătoresti penale au decis ca persoanele implicate să despăgubească titularii de drepturi de autor cărora li s-au adus prejudicii cu peste 440.000 EURO si în plus au primit si condamnări la amendă sau închisoare cu suspendare de până la 3 ani.

Conform legislatiei în vigoare, activitatea de distribuire de programe pentru calculator pirat/nelicentiate reprezintă infractiune, fiind prevazută de art. 139 alin. 2,3 si 5 din Legea nr. 8/1996 modificată si completată, si se pedepseste cu amendă sau cu închisoare de la 1 la 12 ani.
 
În plus, conform reglementărilor în vigoare din octombrie 2006, societătile comerciale răspund penal, pedeapsa prevăzută în general de legislatia penală fiind amenda penală de la 5.000 RON la 600.000 RON, la care se pot adăuga una sau mai multe pedepse complementare (dizolvarea societătii, suspendarea totală sau partială a activitătii, închiderea unor puncte de lucru, interdictia temporară de a mai participa la proceduri de achizitii publice, difuzarea hotărârii de condamnare).

În afara răspunderii penale, persoanele fizice si juridice răspund civil, trebuind să plătească despăgubiri titularilor drepturilor de autor încălcate, care se pot ridica la triplul valorii software-ului cu privire la care s-au încălcat drepturile de autor.

Utilizarea si distribuirea de software piratat vor rămâne în vizorul Business Software Alliance, al Inspectoratului General al Politiei Române si al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie si în următoarea perioadă, cu scopul de a diminua rata pirateriei din România.

Business Software Alliance (www.bsa.org) este principalul promotor al industriei de software la nivel mondial, activând în 80 de state pentru dezvoltarea pietelor de software si crearea conditiilor pentru inovatie si crestere. Autoritătile guvernamentale si partenerii din industrie privesc spre BSA pentru identificarea de abordări bine gândite fată de probleme-cheie de politică si legislatie, recunoscând faptul că software-ul joacă un rol critic în generarea de progres economic si social la nivelul tuturor natiunilor.

Membrii BSA investesc miliarde de dolari în fiecare an în economiile locale, locuri de muncă bune si solutii de ultimă generatie care pot ajuta oamenii din întreaga lume să fie mai productivi, mai conectati si mai în sigurantă. Printre membrii BSA se numără: Adobe, Apple, Autodesk, Bentley Systems, Bitdefender, CNC, Corel, Dassault Systemes SolidWorks Corporation, Microsoft, Progress Software, Romsym Data, Siemens, Siveco, Softwin, Symantec si The MathWorks.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//