Pe data de 16 martie 2011, peste 80 de studenţi au participat ~ la cel de-al 4-lea seminar din seria întâlnirilor organizate de Comisia de ~ Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) în cadrul campaniei de informare ~ publică: ...

- EUR:
- USD:
Promotie de Brand

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...
citeste mai multPromotie de Brand

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...
citeste mai multPromotie de Brand

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...
citeste mai multCele mai citite
- Mama, ce oferta la Bancpost - replica din centrul campaniei Lowe&Partners pentru Bancpost
- Altex ofera pachete formate din laptopuri si abonamente Orange
- Rate cu 0% dobanda pentru platile cu cardurile de credit BCR la comerciantii parteneri
- Primul supermarket Lidl din Romania, la Ramnicu Valcea
- KLM opereaza prima cursa cu pasageri, folosind biokerosen ca si combustibil
- Reduceri la licentele ESET Smart Security, prin BRD @ffice
- Asigurarea privata pentru sanatatea ta - lansata de BCR si BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group
- www.fotbaladevarat.ro - campanie cu premii lansata de brandul de bere Timisoreana
- Piata de leasing operational - 15-20% crestere estimata pentru 2012
- Retrospectiva anului 2011 in Piata Reducerilor de Grup - vouchere de 18 milioane euro
Linkuri recomandate
- Servicii de curatenie Cluj-Napoca
- Deblocari usi metalice
- repar frigidere la domiciliu Bucuresti
- ora exacta
- Lac de pescuit Bistrița
- Ceasuri cu Pretz Mic
- comunicate de presa
- hoteluri
- Seturi creative copii
- Cosuri cadou Paste
- service reparatii frigidere
- Vimandra.ro
- Contabilitate Constanta
- Asfaltari Bucuresti
- Ora exacta StirI
- Apa Kangen, Aparat Apa Kangen
- Bervolo Uno, Magazin online
- Sanse castigi maini de poker
Studentii Universitatii din Bucuresti - la seminar din cadrul campaniei CSSPP de informare publica

Pe data de 16 martie 2011, peste 80 de studenţi au participat la cel de-al 4-lea seminar din seria întâlnirilor organizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) în cadrul campaniei de informare publică: Învaţă să alegi! Pensia privată, o decizie „tânără".
Evenimentul organizat de CSSPP în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a vizat informarea şi educarea studenţilor asupra importanţei economisirii şi participării la sistemul de pensii private.
Reprezentanţi de top din domeniul pensiilor private, specialişti în investiţii, protecţie socială şi resurse umane au prezentat studenţilor sistemul de pensii private cu accent asupra avantajelor şi siguranţei oferite de acesta, insistând asupra necesităţii economisirii şi construirii unui plan financiar personal. Evenimentul moderat de către Dan ZĂVOIANU, şef serviciu Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice a CSSPP i-a avut ca invitaţi pe Mircea OANCEA, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, prof. univ. dr. Marian PREDA, preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, Ioan VREME, preşedintele Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, Adrian CODIRLAŞU, membru CFA România şi Dana BURCĂ, consultant HR.
Mircea OANCEA, preşedintele CSSPP, a deschis evenimentul cu o prezentare a avantajelor sistemului de pensii private punând accent pe necesitatea economisirii din timp şi pe importanţa educaţiei financiare în acest domeniu. „Ponderea celor care aleg în cunoştinţă de cauză şi optează pentru un fond de pensii în sistemul Pilonului II este de 20%, în timp ce 80% sunt repartizaţi aleatoriu. Înainte de demararea campaniei de informare şi educaţie financiară, proporţia era mai mare, undeva la 85-90%. Vrem să îmbunătăţim procesul de aderare continuă în sistemul pensiilor administrate privat. Persoanele care au intrat recent în sistem sunt tineri sub 35 de ani şi vrem să aleagă în cunoştinţă de cauză”, a declarat preşedintele CSSPP, Mircea OANCEA.
Marian PREDA, preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, a explicat studenţilor prezenţi la eveniment că, din punct de vedere financiar, cele mai importante riscuri sunt pierderea capacităţii de muncă prin invaliditate, şomajul şi inadecvarea resurselor materiale la pensionare, într-un moment în care capacitatea de muncă este redusă. „Obişnuinţa de a trăi de pe o zi pe alta, fără a planifica pe termen lung, este o realitate culturală a poporului român. Informaţiile de care dispunem ne arată însă că acest lucru trebuie să se schimbe, chiar foarte repede, pentru că în deceniile viitoare nu va mai fi posibil să trăim aşa, decât dacă ne asumăm riscul unui trai la limita sărăciei”, a afirmat domnul Marian PREDA.
Operatorii din piaţa de pensii private au fost reprezentaţi la întâlnire de Ioan VREME, GENERALI SAFPP. Acesta a explicat motivele pentru care trebuie să acordăm o atenţie permanentă economiilor în cadrul sistemului de pensii private obligatorii, respectiv Pilonul II, odată cu intrarea pe piaţa muncii. De asemenea, Adrian CODIRLAŞU, membru în board-ul CFA România, a vorbit despre avantajele investirii profesioniste a banilor în contextul îmbătrânirii populaţiei, dar şi despre modalităţile în care participanţii pot alege un fond de pensii.
În plus faţă de informaţiile utile desprinse din prezentările vorbitorilor cu privire la necesitatea economisirii, participanţii la seminar au avut ocazia să afle mai multe detalii despre posibilităţile de formare şi training în domeniul pensiilor private şi despre oportunităţile de dezvoltare a carierei, prezentate de Dana BURCĂ, consultant HR.
Pentru data de 14 aprilie 2011, în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB), este programată a 5-a întâlnire a CSSPP şi a invitaţilor săi cu studenţii bucureşteni, după cele organizate la Academia de Studii Economice, Politehnică, Universitatea Hyperion şi Universitatea din Bucureşti.
Până în prezent, aproape 500 de studenţi din cele 4 instituţii de învăţământ superior au participat deja la evenimentele din seria campaniei de informare publică: Învaţă să alegi! Pensia privată, o decizie „tânără".
Campania se desfăşoară în perioada octombrie 2010 - decembrie 2011 şi constă în distribuirea de materiale informative cu privire la sistemul de pensii private către publicul larg, în principalele instituţii ale statului, către fondurile de pensii private, organizarea de seminarii de informare şi educaţie financiară a tinerilor din universităţile de stat şi din cele private, informarea şi educarea publicului prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă.
Scopul acestei campanii este acela de a îmbunătăţi gradul de cunoaştere şi conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte rolul participării la sistemul de pensii private şi de a informa participanţii despre drepturile şi obligaţiile pe care le au pentru ca aceştia să poată aprecia nevoile, riscurile şi oportunităţile, să înţeleagă corect conceptul de pensie privată.
Materialele informative realizate pentru această campanie de informare sunt Ghidul participantului la sistemul de pensii private, broşuri şi flyere care conţin informaţii despre Pilonul II - fondurile de pensii administrate privat obligatorii şi Pilonul III - fondurile de pensii administrate privat facultative. La finalul campaniei, numărul materialelor tipărite de către CSSPP va ajunge la 5.750 de ghiduri, 6.000 cd-uri, 20.000 broşuri şi 60.000 de flyere. Peste 50% din materiale au fost distribuite deja către public dar şi către instituţiile statului, printre care se numără: Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României, comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, primării şi prefecturi erc. Materialele informative au fost trimise la Centrul European al Consumatorilor din România precum şi către fondurile de pensii private, prin intermediul Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).
Totodată, pentru o informare cât mai bună a populaţiei şi în mod special a tinerilor, CSSPP a elaborat două spoturi radio/TV, denumite „Primul loc de muncă" şi „Istoria pensiilor private". Spoturile au primit avizul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru difuzarea gratuită în mass-media. Campania de informare şi educaţie financiară a CSSPP se desfăşoară cu sprijinul instituţiilor mass-media.
Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info