• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Nokia Siemens Networks isi dezvaluie solutia LTE end-to-end la Bucuresti

Nokia Siemens Networks isi dezvaluie solutia LTE end-to-end la Bucuresti

Până în 2015, se preconizează că românii îşi vor folosi zilnic cele peste 7,5 milioane de laptop-uri şi PC-uri şi cele peste 26,7 milioane de telefoane mobile. Potrivit estimărilor Nokia Siemens Networks, va fi astfel generat un trafic de 13 221 544 Terabiti/an. În acest context, necesitatea de a asigura viteze mai mari şi un trafic de date crescut nu mai reprezintă o provocare a viitorului, ci o realitate pentru furnizorii de servicii de comunicaţii din România. Mai mult, trecerea la televiziunea digitală reprezintă o oportunitate de a dezvolta servicii în bandă largă şi în zonele rurale sau regiunile mai îndepărtate.


Nokia Siemens Networks şi-a prezentat soluţia LTE end-to-end în faţa jurnaliştilor, autorităţilor şi furnizorilor de servicii de comunicaţii. Soluţia Long Term Evolution (LTE) end-to-end solution de la Nokia Siemens Networks le oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii o modalitate clară şi eficientă din punctul de vedere al costurilor, pentru a face faţă provocărilor viitoare. În plus, aceste soluţii le permit furnizorilor de servicii de comunicaţii să ofere utilizatorilor finali o experienţă unică de bandă largă mobilă de generaţie viitoare.


Demonstraţiile au inclus apeluri Voice over LTE sensibile la întârzieri, Multiscreen streaming in 3D, video-conferinţe de înaltă definiţie precum şi un transfer de fişiere FTP la o rată de 100 Mbit/s (permitand descarcarea unui film de 90 de minute in aproximativ un minut). De asemenea, Nokia Siemens Networks a prezentat in premiera in Romania serviciul numit „mobile reporter”, care permite organizarea de transmisiuni live doar cu ajutorul echipamentului LTE, a unei camere video si a unui microfon. Prin folosirea mobile reporter, se elimina nevoia de legaturi satelit, tehnicieni, antene etc, simplificand astfel procesul si  reducand semnificativ costurile pentru statiile TV.Aceste demonstraţii reprezintă doar o introducere impresionantă a oportunităţilor oferite de comunicaţiile mobile de generaţie viitoare.


LTE oferă viteze impresionante în bandă largă, aducând aplicaţii de date avansate pe ecranele mobile fără nicio întârziere. Cu LTE, utilizatorii finali vor trăi experienţa benzii largi mobile într-un fel în care nu au mai făcut-o niciodată. Navigarea pe internet, aplicaţiile de e-mail, video sharing, descărcare de muzică şi multe alte aplicaţii vor răspunde imediat la un simplu clic al utilizatorului. LTE oferă de asemenea cea mai eficientă utilizare a spectrului, iar unul dintre beneficiile majore ale LTE este că poate extinde accesul la internet de mare viteză, de care se bucură acum utilizatorii din zonele urbane şi suburbane, şi la zonele rurale şi izolate.


Dragoş Chivu, Country Director Nokia Siemens Networks pentru România, explică principalele avantaje ale acestei tehnologii: “Pe fondul progresului înregistrat în ceea ce priveşte dispozitivele, reţelele şi noile servicii, utilizarea benzii largi mobile a explodat şi a transformat obiceiurile şi aşteptările utilizatorilor. Aceştia încep să se bazeze pe aplicaţii şi servicii mai sofisticate decât simplele aplicaţii de e-mail şi navigare pe internet. LTE oferă o mai mare eficienţă a reţelelor, o utilizare optimizată a spectrului şi viteze impresionante”.


Mai mult, Nokia Siemens Networks are un interes deosebit în a aduce serviciile în bandă largă şi în zonele rurale, explică Dragoş Chivu: “Autorităţile române au declarat că până în 2015 se preconizeaza o tranziţie completă catre televiziunea digitală. În acest context, operatorii vor putea în curând să extindă acoperirea serviciilor în bandă largă prin exploatarea dividendului digital care devine astfel disponibil”.


Aria de acoperire mai mare in banda de 800 MHz le permite operatorilor să deserveasca o anumită zonă investind mai putin in infrastructura, comparativ cu aceeasi tehnologie in spectru mai inalt. Operatorii care utilizează LTE în banda de 800 MHz pot atinge cu uşurinţă aceeaşi acoperire ca reţelele GSM (900 MHz), folosind staţiile de bază existente, ceea ce le permite să facă un pas major înspre atingerea viziunii de a furniza acces universal la servicii in banda larga.


Cătălin Marinescu, preşedinte al ANCOM, oferă estimări încurajatoare: „Estimam ca până la finalul anului curent vom definitiva strategia privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în benzile de frecvenţe 2500-2690 MHz şi 790-862 MHz, astfel încat la început de 2012 să putem deschide licitaţia către operatori. Există astfel mari şanse ca în primul semestru al anului viitor să avem licenţele date si să stimulam astfel investiţiile în broadband-ul mobil de bandă largă. În alocarea licenţelor, ne vom ghida după modelul Germaniei, stimuland acoperirea zonelor defavorizate."


Nokia Siemens Networks a testat cu succes tehnologia LTE în banda de 800 MHz anul trecut, la centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Ulm, Germania, şi Oulu, Finlanda, folosind Flexi Multiradio Base Station. Flexi Multiradio Base Station este staţia de bază LTE cea mai compactă şi mai eficientă din punct de vedere energetic de pe piaţă.


Nokia Siemens Networks este lider mondial în furnizarea de servicii de telecomunicaţii. Concentrându-se pe inovaţie şi durabilitate, compania oferă un portofoliu complet de tehnologie de reţele mobile, fixe şi mixte, precum şi servicii profesionale care includ consultanţă şi integrarea sistemelor, implementare, mentenanţă şi administrare. Este una dintre cele mai mari companii de hardware, software şi servicii profesionale pentru telecomunicaţii din lume. Compania îşi desfăşoară activitatea în 150 de ţări şi îşi are sediul la Espoo, în Finlanda.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//