În ciuda unor succese notabile, industria globală a biotehnologiei nu s-a ridicat ~ la înălţimea aşteptărilor, eşuând în procesul de descoperire şi de aducere pe ~ piaţă a unor noi medicamente. Pentru a supravieţui, ...

- EUR:
- USD:
Promotie de Brand

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...
citeste mai multPromotie de Brand

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...
citeste mai multPromotie de Brand

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...
citeste mai multCele mai citite
- Mama, ce oferta la Bancpost - replica din centrul campaniei Lowe&Partners pentru Bancpost
- Altex ofera pachete formate din laptopuri si abonamente Orange
- Rate cu 0% dobanda pentru platile cu cardurile de credit BCR la comerciantii parteneri
- Primul supermarket Lidl din Romania, la Ramnicu Valcea
- KLM opereaza prima cursa cu pasageri, folosind biokerosen ca si combustibil
- Reduceri la licentele ESET Smart Security, prin BRD @ffice
- Asigurarea privata pentru sanatatea ta - lansata de BCR si BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group
- www.fotbaladevarat.ro - campanie cu premii lansata de brandul de bere Timisoreana
- Piata de leasing operational - 15-20% crestere estimata pentru 2012
- Retrospectiva anului 2011 in Piata Reducerilor de Grup - vouchere de 18 milioane euro
Linkuri recomandate
- Servicii de curatenie Cluj-Napoca
- Deblocari usi metalice
- repar frigidere la domiciliu Bucuresti
- ora exacta
- Lac de pescuit Bistrița
- Ceasuri cu Pretz Mic
- comunicate de presa
- Inele de logodna
- hoteluri
- Seturi creative copii
- Cosuri cadou Paste
- service reparatii frigidere
- Vimandra.ro
- Contabilitate Constanta
- Asfaltari Bucuresti
- Ora exacta StirI
- Apa Kangen, Aparat Apa Kangen
- Bervolo Uno, Magazin online
- Sanse castigi maini de poker
Studiu PwC: industria globala a biotehnologiei trebuie sa se reinventeze pentru a supravietui

În ciuda unor succese notabile, industria globală a biotehnologiei nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, eşuând în procesul de descoperire şi de aducere pe piaţă a unor noi medicamente. Pentru a supravieţui, industria trebuie acum să dezvolte un model de afaceri bazat mai mult pe cooperare. Acestea sunt câteva dintre concluziile studiului PwC „Biotech reinvented”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis catre www.BrandInfo.ro.
Deşi parteneriatele strategice sunt din ce în ce mai frecvente în industrie, PwC este de părere că este nevoie de o colaborare mai susţinută pentru producerea de medicamente cât mai eficace la costuri rezonabile.
Lucrul într-un mediu mai colaborativ presupune ca organizaţiile să împărtăşească atât activele, cât şi expertiza pe care până în prezent o păstrau exclusiv pentru uz intern. De asemenea, companiile din industria biotehnologiei vor trebui să arate disponibilitate pentru a lucra cu terţe părţi şi de a utiliza active pe care nu le deţin, ceea ce va presupune ca la rândul lor investitorii să aibă o abordare pe termen mai lung şi să-şi modifice şi sistemul de finanţare.
„Actualul model de afaceri pe care s-au bazat companiile din industria biotehnologiei este unul greşit. Din cauza unor rate slabe de recuperare a investiţiilor, finanţarea pentru industrie a devenit din ce în ce mai anevoioasă, iar mulţi dintre factorii care au permis companiilor din domeniu să prospere încep să dispară. Este momentul pentru o schimbare”, a declarat Kenneth Spiteri, Partener, Servicii de Audit, Liderul Grupului de Servicii pentru Industria Farmaceutică din cadrul PwC România.
Centrele de cercetare se mută din ce în ce mai mult spre statele din Orient, economiile emergente concurează din ce în ce mai agresiv pe această piaţă, iar investitorii de portofoliu devin din ce în ce mai prudenţi. În plus, linia de demarcaţie dintre industria biotehnologiei şi cea farmaceutică rămâne în continuare greu de definit.
„Eficienţa este noul cuvânt de ordine în industria biotehnologiei, iar adoptarea unui model de afaceri mai colaborativ ar putea fi cheia pentru a descătuşa potenţialul acestei industrii. Lucrul în echipă accelerează şi facilitează inovaţia, cercetarea şi dezvoltarea, ceea ce în timp poate duce la reducerea costurilor şi va aduce beneficii atât companiilor mari, cât şi celor de mai mică dimensiune. Chiar şi micile schimbări vor produce economii semnificative”, a adăugat Kenneth Spiteri.
Potrivit studiului PwC, ţinând cont de costurile medii de dezvoltare şi de timpul necesar aducerii unui nou produs pe piaţă, o creştere de 5% a ratei de succes pentru fiecare fază de cercetare şi o reducere de 5% timpului necesar dezvoltării unui produs, ar putea reduce costurile medii de cercetare şi dezvoltare cu aproximativ 160 milioane USD(1), conducând totodată la o accelerare a calendarului de lansare a unui produs cu aproximativ cinci luni.
„Există obstacole culturale, comportamentale şi practice considerabile care trebuie depăşite pentru ca industria să prospere. Dar toate aceste probleme merită rezolvate, ţinând cont de recompensele pe care le promite depăşirea acestor obstacole. Iar jucătorii care reuşesc să se adapteze cel mai repede la noile condiţii de piaţă vor avea cele mai mari şanse de succes”, a precizat Spiteri.
PwC subliniază faptul că sporirea colaborării este necesară şi pentru restul lanţului de producţie. Oportunităţile pentru generarea de profit din dezvoltarea de noi medicamente sunt în schimbare, iar companiile din industria biofarmaceutică vor trebui să recunoască dinamica pieţei şi să treacă de la vânzarea de medicamente la gestionarea rezultatelor. Acest lucru este posibil numai printr-o colaborare extensivă.
„Guvernele din întreaga lume se străduie să satisfacă nevoile de servicii medicale ale unei populaţii în creştere şi cu o structură demografică în schimbare. Este nevoie mai mult ca niciodată de medicamente mai eficiente şi mai accesibile. Numai atunci când industria biotehnologiei va fi capabilă să lucreze în parteneriat va putea să satisfacă nevoile actuale ale societăţii”, a concluzionat Spiteri.
Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info