• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

GE - cel mai mare proiect de ciclu combinat cu turbina cu gaz din istoria Indiei

GE - cel mai mare proiect de ciclu combinat cu turbina cu gaz din istoria Indiei

Reliance Power Ltd. din India a ales tehnologia flexibilă şi eficientă de producere a energiei de la GE (NYSE:GE) în vederea extinderii cu 2.400 MW a capacităţii centralei electrice din Samalkot, statul Andhra Pradesh, India. Acesta va fi cel mai mare proiect de ciclu combinat cu turbină cu gaz din istoria Indiei şi va permite ţării să facă faţă cererii constante de energie electrică fiabilă în vederea susţinerii economiei sale aflate într-o creştere rapidă.


În cadrul unor contracte cu o valoare totală de 750 milioane USD, GE va furniza pentru acest proiect şase turbine cu gaz Frame 9FA, trei turbine cu abur D-11, cursuri de pregătire şi servicii pe termen lung. Tehnologia 9FA pentru ciclu combinat de la GE şi-a dovedit eficienţa în aplicaţii realizate în întreaga lume.


Într-o configuraţie de ciclu combinat, gazele evacuate de un generator prevăzut cu o turbină cu gaz sunt transformate în abur, iar acesta se foloseşte la acţionarea unui generator cu turbină cu abur, permiţând centralei să producă mai multă energie fără o creştere a consumului de combustibil. Se preconizează că noua centrală să fie pusă în funcţiune în ciclu simplu (numai turbine cu gaz) în prima jumătate a anului 2012 şi în ciclu combinat (turbine cu gaz şi cu abur) în a doua jumătate a aceluiaşi an.


„Suntem încântaţi că am pus bazele acestui parteneriat strategic pe termen lung alături GE, o companie lider la nivel mondial,” a declarat J .P. Chalsani, Director Executiv al Reliance Power. „Suntem convinşi că vom atinge un nou record în execuţia de proiect cu ajutorul resurselor şi cunoştinţelor combinate ale GE şi Reliance Power şi sperăm să punem în funcţiune acest Proiect într-un timp extrem de scurt, suplimentând considerabil capacitatea extinsă în cel de-al 11-lea plan.”


India se află pe locul şase în lume în ceea ce priveşte consumul de energie. Necesarul de gaze naturale al ţării a crescut într-un ritm de 6,5% în ultimii zece ani şi se preconizează menţinerea sau chiar creşterea acestui ritm pe viitor.


„Tehnologia noastră flexibilă şi avansată pentru ciclu combinat pe bază de gaz va permite Reliance Power să genereze cantităţi mari de energie electrică şi să susţină economia în creştere a Indiei,” a declarat Paul Browning, vice-preşedinte, produse pentru energie termică în cadrul GE Power & Water. „Suntem hotărâţi să furnizăm o tehnologie care să poată permite Indiei să producă energia de care are nevoie pentru a-şi susţine creşterea economică dinamică şi pentru a contribui la susţinerea îmbunătăţirilor continue realizate în beneficiul cetăţenilor săi.”


Principalul combustibil pentru sistemele 9FA de ciclu combinat folosite în cadrul extinderii centralei de la Samalkot va fi reprezentat de gazele naturale, adică unul dintre cei mai curaţi combustibili folosiţi la producţia de energie.


Pe lângă furnizarea echipamentelor, GE a semnat şi un Acord de Servicii Contractual (ASC) pentru proiectul Samalkot. În prezent, GE gestionează astfel de acorduri pentru clienţi în peste 700 de amplasamente care cuprind 2.000 de turbine în întreaga lume. Printre avantajele pentru clienţi pot fi menţionate garanţiile de performanţă, costuri previzibile pentru întreţinere şi acces la tehnologia şi experienţa globală a GE.


Reliance Power este cea mai mare companie integrată de utilităţi energetice din sectorul privat din India. Compania se ocupă de producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei şi distribuie peste 5.000 MW de energie.


Modelul 9FA face parte din familia de turbine Frame F a GE. În întreaga lume sunt instalate peste 1.000 de turbine cu gaz pe bază de tehnologie F de la GE, însumând împreună peste 32 de milioane de ore de funcţionare. Turbinele de clasă F de la GE asigură o manipulare flexibilă a combustibilului şi permite folosirea unei game largi de carburanţi printre care gazele naturale, distilatul de petrol, gazul sintetic cu conţinut ridicat de hidrogen şi păcura.


GE (NYSE: GE) este o companie globală diversificată, activă în sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare şi media care răspunde celor mai dure provocări la nivel mondial. De la motoare de aeronave şi producţia de energie la servicii financiare, soluţii în domeniul medical şi programe de televiziune, GE este prezentă în peste 100 de ţări şi are aproximativ 300.000 de angajaţi în întreaga lume.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//