• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

GE: noul model J920, inovatie in domeniul tehnologiei de motoare cu gaz

GE: noul model J920, inovatie in domeniul tehnologiei de motoare cu gaz

Divizia de motoare cu gaz Jenbacher a GE (NYSE: GE) a intrat pe segmentul de motoare cu gaz de mari dimensiuni cu motorul J920. Având o eficienţă electrică de 48,7% şi o capacitate de 9,51 megawaţi (MW), noul motor J920 este cel mai eficient motor din clasa sa şi promovează poziţia GE de lider tehnic în domeniul motoarelor cu gaz. Motorul cu gaz J920 asigură suficientă energie pentru 18.500 gospodării europene de dimensiuni medii, se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei, citat de www.BrandInfo.ro.


Noul motor cu densitate energetică mare este foarte atractiv din perspectiva clienţilor, dar şi a protecţiei mediului deoarece eficienţa sa crescută nu reduce doar costurile de operare pe durata  de viaţă, datorită consumului scăzut de combustibil, ci limitează în acelaşi timp şi emisiile de gaze cu efect de seră. În comparaţie cu motoarele cu gaz comercializate în aceeaşi gamă de capacitate, funcţionarea unui motor J920 poate împiedica emiterea a aproximativ 1.500 de tone de CO2 pe an. Această valoare corespunde emisiilor generate de aproape 800 de maşini de dimensiuni medii. În aceeaşi perioadă, se pot realiza economii de combustibil de peste 217.000 euro datorită consumului scăzut de gaz. 


Motorul J920 se potriveşte în mod special surselor descentralizate şi independente de alimentare cu energie din regiunile izolate, cu temperaturi ridicate sau aflate la mare altitudine, folosite în aplicaţii de cogenerare şi la stabilizarea reţelelor energetice. Prototipul motorului a fost testat cu succes pe un banc de teste construit special în acest scop în cadrul unităţilor de producţie Jenbacher ale GE din Austria, în această vară.


„Divizia Jenbacher a fost o achiziţie extraordinară pentru GE, înregistrând o creştere cvadruplă din momentul în care a intrat în portofoliul nostru,” a declarat Steve Bolze, Preşedinte şi Director Executiv al GE Power & Water.  „Ca parte a strategiei noastre de investiţii tehnice continue, motorul J920 reprezintă cea mai recentă soluţie diferenţiată care oferă energie descentralizată şi cea mai mare eficienţă în clasa sa, emisii scăzute de carbon şi o amprentă redusăpentru puterea instalata. Acest anunţ recent, alături de investiţiile noastre constante în reţeaua de distribuţie, lanţul de furnizori şi in servicii, ne plasează într-o poziţie potrivită pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienţilor noştri globali.”


Urmează un program pilot la scară largă, pe parcursul căruia noul motor va fi pus în funcţiune pentru prima dată la „Stadtwerke” (compania de utilităţi a municipalităţii) din oraşul Rosenheim, Germania. Producţia în serie este programată să înceapă după această etapă de testare, iar noul motor ar trebui să fie disponibil pentru utilizarea în aplicaţii în ţările cu frecvenţe de 50 şi 60 Hz, în anul 2012.


„Suntem prima companie care testează noul motor în condiţii practice şi suntem mândri de acest lucru. Până acum, motoarele cu gaz Jenbacher ale GE s-au evidenţiat prin durabilitatea lor, densitatea energetică şi nivelurile excelente de eficienţă, caracteristici care se numără printre cele mai bune din lume”, a afirmat Götz Brühl, Directorul Executiv al Stadtwerke Rosenheim din Germania, care conduce instalaţia pilot. „Motorul J920 depăşeşte performanţele altor motoare, stabilind astfel un nou reper pentru partea economică, conservarea resurselor şi protecţia mediului. Sunt convins că acest nou motor îşi va găsi rapid locul pe piaţă, stimulând extinderea instalaţiilor de cogenerare şi prin aceasta şi cea mai importantă aplicatie tehnologica de eficientizare energetică.”


Eficienţa electrică a motorului J920, un important indicator al impacturilor economic şi de mediu al unui motor, a fost mărită cu peste 2 puncte procentuale, ajungând la 48,7%. Astfel, noile motoare cu 20 de cilindri ating cea mai mare valoare dintre toate motoarele comercializate în întreaga lume în această clasă.


Cu ajutorul acestui inovator motor cu gaz, GE este pregătită să îşi continue cursa tehnologică de succes care se bazează pe mai mult de 50 de ani de experienţă în proiectarea şi producţia de motoare cu gaz în tandem cu inovaţia sistematică. În luna iunie a acestui an, GE a înregistrat un nou progres tehnologic datorită primului motor cu gaz din lume cu turboalimentare în două trepte. Această nouă tehnologie a fost folosită pentru a creşte capacitatea motorului J624, cel mai mare motor cu gaz Jenbacher în momentul respectiv, de la 4 MW la 4,4 MW şi pentru a mări eficienţa electrică a acestuia la un procent considerabil de 46,5%.  


„Noul nostru motor reprezintă un răspuns la creşterea constantă a nevoii clienţilor noştri pentru capacitate şi eficienţă crescute şi constituie, în acelaşi timp, un pas strategic important cu privire la extinderea pe termen lung a companiei noastre,” a afirmat Prady Iyyanki, Director Executiv motoare cu gaz pentru GE Power & Water. „Acum GE este singurul specialist în motoare cu gaz din lume cu un portofoliu complet pentru gama de capacităţi situate între 0,25 şi 9,5 MW. Am confirmat din nou poziţia noastră de lider în tehnologie şi inovaţie.”      


Din punct de vedere tehnic, proiectul inovator al motorului J920 se bazează pe elemente de bază consacrate din sistemele de combustie folosite în seria 6 Jenbacher. Mai mult, modelul J920 foloseşte un concept inovator cu trei module care permite obţinerea unui grup electrogen de înaltă calitate, standardizat, inclus în motorul ca atare, un generator şi un modul auxiliar fabricat în divizia Jenbacher a GE. În plus, la fel ca motorul J624 prezentat recent, noul J920 este prevăzut cu sistemul inovator de turboalimentare în două trepte.


La utilizarea motorului J920 pentru cogenerare pot fi atinse niveluri deosebit de înalte de eficienţă, adică 90% sau mai mult. În acest caz, modulul J920 asigură economii de combustibil de peste 130 milioane kWh de energie primară (echivalentul a 76.000 barili de petrol), prevenind formare a peste 7.800t tone de emisii de CO22. Prin urmare, J920 corespunde perfect obiectivelor iniţiativei globale „ecomagination” a GE, în cadrul căreia compania promovează tehnologii inovatoare pentru reducerea tuturor tipurilor de emisii. 


Un alt avantaj pentru clienţi este densitatea energetică mare a noului motor faţă de costurile reduse de investiţii. Ca urmare a folosirii noului concept GE de alimentare turbo în două etape, modelul J920 este adecvat şi pentru funcţionarea în medii cu temperatură şi umiditate ridicate, precum şi în regiuni aflate la mare altitudine. Acest lucru înseamnă că se poate asigura o alimentare cu energie stabilă, fiabilă şi descentralizată chiar şi în condiţii extreme.


Faptul că motorul ajunge la capacitatea maximă în numai cinci minute îl face şi mai atractiv pentru utilizarea în situaţiile care necesită acoperirea momentelor de nivel maxim ale cererii. Alte avantaje sunt reprezentate de timpii de livrare reduşi, instalarea rapidă şi uşoară, service şi întreţinere simple şi niveluri ridicate ale flexibilităţii operaţionale. Această flexibilitate se referă la faptul că orice număr de module J920 poate fi combinat cu un concept de sală a maşinilor în soluţii standardizate pentru centrale electrice. Interfeţe foarte standardizate şi sistemul de control consacrat Jenbacher DIA.NE XT 3 oferă avantaje suplimentare.


GE deserveşte sectorul energetic prin dezvoltarea şi instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficientă a resurselor naturale. Cu cei aproape 85.000 de angajaţi la nivel global şi venituri de 37 miliarde USD în 2009, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei şi de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formează GE Energy - GE Power & Water, GE Energy Services şi GE Oil & Gas - conlucrează pentru a furniza soluţii integrate de produse şi servicii în toate sectoarele industriei energetice precum cel al cărbunelui, petrolului, gazelor naturale şi al energiei nucleare, dar şi pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidraulică, eoliană, solară, biogazul şi alti combustibili alternativi.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//