• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Colaborare Schneider Electric si IBM pentru dezvoltarea cladirilor inteligente

Colaborare Schneider Electric si IBM pentru dezvoltarea cladirilor inteligente

IBM şi Schneider Electric, specialist global în managementul energetic, ajută organizaţiile să-şi reducă până la 30% costurile operaţiunilor ce folosesc energie electrică şi să transforme obiectivele responsabilităţii faţă de mediu în practici active de management energetic, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.


În prezent, clădirile din întreaga lume consumă 42% din totalul energiei electrice şi se estimează că până în anul 2025 acestea o sa devină cea mai mare sursă de emisii de gaz de pe planetă.


“Consumul energetic reprezintă cel mai mare cost al unei clădiri, cost ce poate fi controlat, iar companiile ar trebui să prezinte mai mult interes faţă de aceste soluţii.”, declară Chris Davis, vicepreşedinte Global Strategic Alliances, Schneider Electric Buildings Business.


“Prin intermediul parteneriatului nostru cu IBM, putem ajuta mai multe companii să analizeze clădirile cu scopul de a fi mai eficiente din punct de vedere energetic şi de a reduce costurile.”


Parteneriatul dintre Schneider Electric şi IBM are în vedere construirea unor centre de date eficiente energetic prin monitorizarea permanentă şi reducerea consumului de energie cu scopul de a diminua costurile aferente. Susţinerea eficienţei energetice se realizează prin programe proactive de întreţinere ce au drept urmare reducerea incidentelor datorate deteriorării echipamentelor. Programele sunt disponibile atât pentru şcoli, universităţi, spitale, cât şi pentru hoteluri sau sediile administraţiilor financiare.


Noile soluţii oferite de Schneider Electric şi IBM furnizează beneficii concrete din perspectiva conectării la reţeaua inteligentă de electricitate. Folosind tehnologiile propuse de cele două companii pentru eficienţă energetică, Universitatea Bryant din Smithfield, SUA, a observat o reducere de 15% a consumului de energie electrică din centrul de date, aşteptându-se la  economii similare pentru întregul campus - 50 de clădiri pe o suprafaţă de 173 ha (1,73 km2).


Începută ca o iniţiativă de IT cu scopul de a crea un centru de date eficient energetic, acţiunea s-a extins către o colaborare între divizia IT şi cea de administrare a universităţii. Astfel universitatea a obţinut o perspectivă mai amplă asupra consumului de energie din campus, precum şi capacitatea de a controla amprenta de carbon.


“Posibilitatea de a privi atât din perspectiva IT, cât şi administrativă ne ajută să luăm decizii la nivel operaţional, tactic şi strategic.”, spune Art Gloster, vicepreşedinte şi CIO al Universităţii Bryant. “Maturitatea reţelei electrice din campus şi managementul energetic oferit de Schneider Electric şi IBM permit echipelor noastre să lucreze împreună pentru a monitoriza consumul de energie şi a reduce costurile operaţionale”.


Soluţiile de management oferite de Schneider Electric, inclusiv Andover Continuum, ajută la monitorizarea şi controlul sistemelor din clădire – încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, umiditate, iluminat, controlul accesului, securitate video şi fizică – asigurând o reducere a consumului total de energie de până la 30%. Combinate cu soluţiile oferite de IBM, precum IBM Green Sigma analytics, IBM Tivoli Monitoring for Energy Management, IBM Business Services Manager şi IBM Maximo Asset Management for Energy Optimization, organizaţiile beneficiază de date “inteligente” şi pot lua decizii bazate pe statistici în privinţa consumului energetic.


Parteneriatul va oferi următoarele soluţii de management al clădirii:


Managementul energiei: Soluţiile şi serviciile de management inteligent al clădirilor asigură îmbunătăţiri continue şi dau posibilitatea companiilor să folosească o energie sigură, eficientă, productivă şi verde. Atunci când acestea sunt combinate cu software-ul analitic IBM, proprietarii clădirilor, operatorii şi chiriaşii vor avea acces la informaţii astfel încât să reducă în mod continuu şi în timp-real consumul şi pierderile de energie.


Sisteme de management al clădirilor: Soluţiile Schneider Electric combinate cu managementul IBM Maximo permit managerilor administrativi să colecteze o cantitate mare de date şi să o împărtăşească factorilor de decizie pentru a lua hotărâri ale căror economii pot fi măsurate. Prin prelucrarea informaţiilor venite de la sistemele de  încălzire, ventilare, aer conditionat, iluminare, distribuţie electrică securizată şi IT, organizaţiile vor obţine economii reale.


Sisteme de integrare şi eficienţă destinate companiilor: Folosind sistemele Schneider Electric pentru managementul inteligent al clădirilor şi software-ul IBM, companiile vor reduce consumul de energie şi implicit costurile operaţionale, ce pot fi redistribuite către alte nevoi ale companiei, în acelaşi timp oferind vizibilitate sistemelor pentru a dezvolta „clădiri inteligente”.


“Există o convergenţă tot mai mare între zona IT şi cea administrativă”, a declarat David Bartlett, vicepreşedinte al diviziei Industry Solutions, IBM Software Group. “Prin acest parteneriat, putem aduce expertiza noastră în tehnologia informaţională dincolo de centrele de date chiar în managementul administrativ al clădirilor".


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//