• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Ericsson: Viitorul broadband începe în Asia. Încotro mai departe?

Ericsson: Viitorul broadband începe în Asia. Încotro mai departe?

Cifrele spun povestea evoluţiei în industria IT&C. Dacă acum 10 ani sau mai mult, am fi fost impresionaţi să vorbim despre mii sau milioane de utilizatori de telefonie mobilă sau Internet, astăzi am ajuns să vorbim cu lejeritate despre miliarde de utilizatori. Tehnologia avansează într-un ritm mult mai rapid ca niciodată şi, ca o dovadă în plus, Ericsson estimează că, până în 2015, numărul de utilizatori de broadband mobil va creşte de la cei 400 de milioane existenţi astăzi până la aproximativ 3,5 miliarde, se precizeaza intr-un material transmis catre www.BrandInfo.ro.


După cum remarca şi Hans Vestberg, preşedinte şi CEO Ericsson, „suntem abia la începutul unei perioade nemaipomenite de creştere a traficului de date, impulsionată de răspândirea utilizării telefoanelor inteligente şi a altor dispozitive mobile cu conexiune la Internet”.


Conceptul unei lumi interconectate este tot mai aproape să devină realitate, iar Ericsson vede 50 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020. China şi regiunea Asia-Pacific, două dintre zonele cu cele mai rapide rate de creştere a penetrării Internetului, vor juca un rol important în realizarea acestei viziuni. Primul pas sunt comunicaţiile machine-to-machine (M2M) şi person-to-machine, care vor dicta direcţia dezvoltării industriei IT şi vor schimba societatea. Odinioară, soluţiile M2M erau un concept ce ţinea de domeniul ştiinţifico-fantastic, însă foarte curând ele vor deveni o realitate cotidiană.


Mai mult decât atât, tehnologia de comunicare M2M este deja aplicată în industrii precum cea a transporturilor, prin soluţii de tracking, sau în sectorul energetic prin soluţii inteligente de măsurare a consumului. Chiar şi industria serviciilor de sănătate caută soluţii şi dispozitive IT care să îmbunătăţească calitatea serviciilor medicale oferite. Conexiunile M2M se vor tripla în următorii cinci ani până la un total de peste 200 de milioane şi vor reprezenta o zonă importantă de creştere pentru Ericsson şi pentru întreaga industrie de telecomunicaţii.


Ce va fi conectat? În termeni simpli, orice. Cel mai ambiţios şi mai ieşit din comun scenariu de conectivitate ar putea deveni oricând realitate. Spre exemplu, în viitor, electrocasnicele din casă vor şti când eşti pe drum spre casă şi îţi vor putea pregăti cina, becul cu consum redus de energie te va avertiza că mai poate funcţiona doar o oră, iar o minge de tenis va putea să afişeze direct, pe un panou instalat pe teren, numărul de lovituri pe care le-ai reuşit. Orice dispozitiv la care ne-am putea gândi poate face parte din lumea noastră interconectată.


Viziunea celor 50 de miliarde de dispozitive nu va deveni însă niciodată realitate fără ajutorul conexiunilor broadband şi în special fără conexiunile de broadband mobil. China şi celelalte ţări din regiunea Asia-Pacific sunt foarte importante pentru transformarea acestui plan în realitate, nu doar datorită mărimii lor, ci şi datorită nivelului de maturitate atins în utilizarea dispozitivelor conectate.


China, cea mai mare piaţă de telecomunicaţii din lume, cu aproximativ 800 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă şi 380 de milioane de utilizatori de Internet, va avea cu siguranţă o contribuţie importantă în dezvoltarea lumii interconectate. Contrar viziunii noastre generale, piaţa telecom chineză nu constă doar în servicii de voce, ci este chiar foarte diversă. Serviciile de voce sunt utilizate în special în zonele rurale, unde aproximativ 30% din populaţie are acces la telefonie mobilă. A venit momentul ca şi aceste zone să treacă la Internet, iar această tendinţă se manifestă deja de anul trecut: în primele luni ale lui 2009 au fost înregistrate 107 milioane de conexiuni la Internet, cu 26% mai multe decât în anul precedent.


În oraşele chineze însă, în special în rândul tinerilor, mobilitatea şi conexiunile broadband, fie ele fixe sau mobile, au devenit deja elemente obişnuite în stilul lor de viaţă. Cel mai popular mod de a ţine legătura cu cei din jur este telefonul mobil şi aproximativ 30% dintre veniturile operatorilor din China provin din alte servicii în afara celor de voce. China este, de asemenea, a doua mare piaţă de desfacere pentru produse de lux din lume, iar acest nivel de trai ridicat susţine şi expansiunea accesului la Internet. Aproximativ 87% dintre tinerii chinezi din mediile urbane accesează Internetul în fiecare zi, în timp ce două treimi dintre ei (67%) utilizează jocuri online săptămânal.


Diversitatea pieţei telecom din China se traduce prin oportunităţi de dezvoltare a segmentului de broadband mobil atât în sistem GSM, cât şi TD-LTE. Utilizatorii din restul lumii invidiază deseori ţările din regiunea Asia-Pacific, precum Japonia sau Coreea de Sud, acestea din urmă fiind, de regulă, primele care adoptă tehnologii noi şi care se bucură de beneficiile acestora. Înaintea noastră se deschide un viitor plin de posibilităţi nu doar pentru utilizatori şi pentru societate, ci şi pentru ca industria telecom să transforme lumea interconectată într-o realitate.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//