• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

RBS Romania se implica din nou in construirea de case pentru familiile defavorizate

RBS Romania se implica din nou in construirea de case pentru familiile defavorizate

O echipă de 25 de voluntari angajaţi ai RBS România au lucrat timp de două zile pe şantierul Habitat for Humanity din localitatea Oarja, judeţul Argeş, la construcţia unei locuinţe pentru o familie defavorizată din comunitate.

Voluntarii au lucrat alături de cei pe care au venit să îi ajute, familia Udrescu, sub supravegherea constructorilor cu experienţă de la Habitat. Astfel s-au realizat lucrările la izolaţia exterioară a pereţilor cu polistiren şi montarea plăcilor de OSB. Cu această ocazie, angajaţii RBS România au avut încă o dată prilejul să schimbe calculatorul cu fierăstrăul electric şi bormaşina. Pentru că lucrul a mers rapid, în cea de-a doua zi, voluntarii au început construcţia unei alte locuinţe de care va beneficia o familie la fel de modestă din comunitatea Oarja. Echipa a săpat şi turnat fundaţia pentru noua locuinţă în numai 8 ore.

„Primul impact: am văzut casa de lemn... o imagine "desprinsă" din poveste. Al doilea impact: toţi eram în salopetele noastre RBS, zâmbeam unii la alţii, neştiind ce ne aşteaptă. Am săpat, am turnat beton, am pus polistiren, plasă şi am gletuit, am tăiat lemne, am îndreptat cuie şi am consolidat acoperişul. Eram timizi la început, ne era chiar puţin teamă să nu greşim ceva, însă la sfârşitul celor două zile am legat prietenii şi am plecat mândrii că am ajutat la transformarea "căsuţei din poveste". Este incredibil sentimentul pe care îl capeţi când vezi efectiv cum poţi să aduci valoare adăugată. Şi asta am făcut noi la Oarja", a declarat Andreea Borza, voluntar RBS România.

Povestea familiei care va locui în casa construită a început cu patru ani în urmă când Marian Udrescu a întâlnit-o pe Iuliana la o biserică din zonă. Iuliana provine dintr-o familie foarte săracă de romi, dintr-un sat din apropiere. De trei ani sunt căsătoriţi şi au o fiică de doi ani pe nume Alexandra.
 
În ultimul an, Marian şi Iuliana au locuit într-un sat din Argeş, împreună cu nişte prieteni. Casa are doar două camere, fără canalizare sau apă curentă. Bucătăria şi baia erau în curte, iar cei doi soţi locuiau cu fiica lor într-o singură cameră. Deoarece casa era foarte aglomerată, iar prietenii lor au acum un nou copil, au decis să se mute la fratele Iulianei într-un alt sat. Acum familia Udrescu trăieşte în vechea casă de pământ a fratelui până la momentul în care locuinţa lor va fi finalizată.

Încă din 2001, RBS România s-a alăturat organizaţiei Habitat for Humanity în programul de construire de locuinţe pentru persoanele cu situaţie financiară precară, atât prin donaţii financiare, cât şi prin implicarea angajaţilor în proiectele de voluntariat derulate de organizaţia non-profit în România. Printre acestea se numără importanta donaţie sub formă de articole de îmbrăcăminte pentru familiile grav afectate de inundaţii din localităţile Comăneşti şi Goleşti în anul 2006, dar şi contribuţia financiară a angajaţilor băncii pentru victimele inundaţiilor. „Ca parte a angajamentului băncii noastre pentru Responsabilitate Corporatistă, susţinem comunităţile în care avem sucursale şi totodată eforturile angajaţilor noştri de a fi voluntari sau de a strânge fonduri. Spre exemplu, anul trecut, 50 dintre colegii noştri au contribuit alături de alte câteva sute de voluntari din România şi Irlanda la evenimentul Habitat al anului, Big Build organizat în localitatea Beiuş, judeţul Bihor, în cadrul căruia au fost ridicate 10 locuinţe în numai 5 zile.

În România, RBS a dezvoltat multiple proiecte comunitare precum programe educaţionale pentru tineret - MoneySense, un program de educaţie financiară implementat în parteneriat cu ASE, Fundaţia CREDE şi AIESEC România şi Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă, parteneriate sociale cu diverse organizaţii partenere - Habitat for Humanity, United Way, NESsT (Competiţia Întreprinderilor Sociale), precum şi acţiuni pentru protejarea mediului - Campaniile Adoptă un Copac şi Sacoşa de pânză realizate în parteneriat cu Viitor Plus.

RBS România În România, banca este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, îşi desfăşoară activitatea în 15 oraşe (Arad, Bucureşti, Braşov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara) prin intermediul celor 31 de locaţii, dintre care 3 dedicate Royal Preferred Banking, dar şi cu ajutorul forţei de vânzări directe. Utilizându-şi reţeaua internaţională, banca oferă produse şi servicii financiare integrate pentru clienţii săi persoane fizice şi juridice. Pentru mai multe detalii despre RBS Bank (România) S.A. vizitaţi www.rbs.ro.

Habitat for Humanity România construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.600 de familii din România si 350.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case construite prin programul Habitat.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//