• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Tintele preferate ale infractorilor virtuali sunt utilizatorii retelelor sociale

Tintele preferate ale infractorilor virtuali sunt utilizatorii retelelor sociale

Cei mai multi dintre noi folosim retele sociale online, precum Facebook sau LinkedIn. Totusi, aceasta popularitate enorma atrage deasemenea raufacatori virtuali, care folosesc aceste retele pentru a ne ataca. Hackerii se folosesc de virusi cu scopul de a avea acces la datele personale ale utilizatorilor retelelor. Dar, in afara de acest lucru, G Data a observat o crestere generala a malware-ului in acest an: numarul de noi virusi a atins deja un nou record in prima jumatate a anului 2010, cu 1.017.208 de programe malware. Acest lucru reprezinta o crestere cu 50% in comparatie cu anul precedent. Expertii G Data SecurityLabs prevestesc un numar total de mai mult de 2 milioane de noi programe malware pe tot anul 2010, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

“Numarul actual este alarmant. Industria malware a publicat aproape 4 noi virusi pe minut in prima jumatate a anului. Ne asteptam ca bariera de 2 milioane sa fie doborata in a doua jumatate a anului”, declara Eddy Willems, Security Evangelist G Data. “Atacatorii au ca tinta retelele sociale si membrii acestora. Acestea sunt tinte profitabile din cauza numarului mare si a interconectarii dintre acestea. Vulnerabilitatile de securitate si scurgerea de informatii fac lucrurile si mai simple pentru raufacatori.”

Utilizatorii Windows sunt in continuare tinta numarul 1? 99,4% dintre noile coduri malware din prima jumatate a acestui an au fost scrise pentru sistemele de operare Microsoft. Celelalte 0,6% au avut ca tinta sisteme ce contin, spre exemplu tehnologii Unix sau Java.

Cu 1.017.208 noi programe malware in prima jumatate a anului 2010, expertii G Data au numarat mai multi virusi ca niciodata intr-o perioada de 6 luni. La sfarsitul lunii iunie 2010, G Data a descoperit la fel de multe amenintari precum la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.
 
Conform traditiei, troienii domina topul celor 5 categorii de malware, cu o proportie de 42,6%. O mare parte a acestei categorii este realizata din programe antivirus false si de rascumparare. Malware precum cele ce se descarca automat si cele care se instaleaza fara acordul utilizatorului, detin locul 2 cu un procent de 20,3%.

In ultimele 6 luni, au aparut multe noi tipuri de spyware. Multe dintre acestea sunt parte din troieni bancari si keyloggers. Programele spyware au avut cea mai mare crestere dintre toate categoriile de malware. Acestea permit atacatorilor sa fure informatii de acces, de exemplu din retele sociale.

Proportia de backdoors a scazut in comparatie cu ultima jumatate a anului 2009, ajungand pe locul 4 cu 12%. Raufacatorii virtuali folosesc astfel de virusi pentru a avea acces de la distanta la computere. Ultimul loc in top 5 este ocupat de worms, cu 53.609 programe malware.
 
Afluxul de programe malware noi va continua sa creasca. Expertii de la Laboratoarele de Securitate G Data se asteapta ca mai mult de 2 milioane de virusi noi sa fie descoperiti pana la sfarsitul anului. In viitor, retelele sociale si utilizatorii acestora vor fi inselati si mai mult decat pana acum in scopuri necinstite. Atacatorii incearca din ce in ce mai mult alternativele Windows, cum ar fi Java si derivatele Unix.

G Data Software AG, cu sediul central la Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitatea pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 la Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 sarbatoreste aniversarea a 25 de ani.

G Data este printre primele companii de software de securitate din lume. De mai mult de cinci ani, nici un alt furnizor european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale decat G Data. Gama de produse cuprinde solutii de securitate atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru companiile mici, medii si mari. Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in mai mult de 60 de tari din intreaga lume.

SISTEM Services este o companie cu capital 100% romanesc care activeaza in domeniul externalizarii serviciilor de administrare a infrastructurilor IT (outsourcing) – mentenanta, administrarea sistemelor de calcul, administrarea retelelor, administrarea serverelor - oferind solutii complete de securitate a informatiei, e-mail, site-uri web, conectivitate si interoperabilitate. Ofera de asemenea suport tehnic (help-desk) si suport pentru achizitii hardware. Odata cu lansarea G Data in Romania, IT SISTEM Services asigura suportul gratuit 24/24, 7/7, pentru toate solutiile de securitate  G Data comercializate la nivel national.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//