• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Intel - viitoarele procesoare 2011, ce integreaza noi capabilitati grafice

Intel - viitoarele procesoare 2011, ce integreaza noi capabilitati grafice

Intel a oferit informaţii despre noile caracteristici ale celei de-a doua generaţii a familiei de procesoare Intel® Core™, dedicată laptop-urilor şi PC-urilor. Aceste procesoare vor deţine capabilităţi grafice deosebite. Noile chip-uri sunt aşteptate să intre în producţie anul acesta, urmând ca la începutul anului 2011 să fie integrate în laptop-uri şi PC-uri. Noile chip-uri vor permite laptop-urilor să deţină o autonomie crescută şi vor stabili un nou prag de performanţă.


Intel Corporation a dezvăluit în cadrul IDF mai multe caracteristici ale familiei de procesoare Intel Core 2011. Noile chip-uri vor stabili un nou prag de referinţă al performanţei şi autonomiei laptop-urilor şi vor permite integrarea unor caracteristici grafice direct pe chip-uri.
 

Cunoscute sub numele de cod Sandy Bridge, chip-urile vor fi bazate pe noua microarhitectură Intel denumită “visibly smart”, dezvoltată în fabricile Intel folosindu-se procesul de producţie pe 32nm (1 nm=o miliardime dintr-un metru) ce include a doua generaţie de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată.
 

“Modul în care oamenii şi companiile folosesc computerele evoluează într-un ritm alert, crescând semnificativ cererea pentru o performanţă sporită şi o experienţă vizuală mai bogată,” a declarat Dadi Perlmutter, Executive Vice President şi General Manager al Intel Architecture Group.” A doua generaţie de procesoare Intel Core ce urmează a fi lansată în curând realizează cel mai mare salt în performanţă, comparativ cu generaţiile anterioare. Adiţional integrării noilor caracteristici în laptop-uri, vom extinde aceste tehnologii şi la nivel de servere şi produse tip embedded”.


Noua familie de procesoare va include o nouă arhitectură “inel” ce va permite motorului grafic integrat să partajeze resurse, cum ar fi memoria cache, cu nucleul de procesare pentru a mări performanţa de calcul şi cea grafică, menţinând în acelaşi timp eficienţa energetică.


A doua generaţie de procesoare Intel Core include de asemenea o variantă îmbunătăţită a tehnologiei Intel Turbo Boost. Aceasta permite realocarea resurselor şi distribuirea sarcinilor nucleelor pentru a asigura utilizatorului un plus de putere atunci când este nevoie. Laptop-uri şi PC-uri dotate cu cea de-a doua generaţie a procesoarelor Intel Core sunt aşteptate să apară la începutul anului viitor. 


Caracteristicile grafice îmbunătăţite oferite de noile procesoare Intel se concentrează asupra zonelor cel mai des folosite de utilizatori: video HD, 3D, socializare online, multi-tasking, gaming şi multimedia.


Pentru a obţine şi vizualiza mai rapid un clip video, Perlmutter a apelat la editarea de conţinut video cu ajutorul chip-ului grafic dedicat procesării media al arhitecturii, ce permite utilizatorilor să realizeze conversii rapide către alte formate. 


Noile chip-uri 2011 vin însoţite de asemenea de Intel Advanced Vector Extensions (AVX). AVX oferă o performanţă sporită, o funcţionalitate îmbunătăţită şi permite o gestionare mai bună a datelor, precum şi rearanjarea şi sortarea lor. Noul set de instrucţiuni pe 256 biţi accelerează floating point-ul unor aplicaţii cu cerinţe mari de sistem, cum ar fi programele de editare a fotografiilor sau cele ce permit crearea de conţinut video.


Intel a prezentat de asemenea un server cu două procesoare din noua generaţie Intel Xeon pe care rula un software de videoconferinţă creat de Vidyo ce foloseşte cele 32 de thread-uri ale sistemului şi care utilizează noul set de instrucţiuni AES (AESNI). Noile procesoare Intel Xeon pentru serverele cu două socket-uri şi pentru staţiile de lucru deţin 8 nuclee şi 16 thread-uri per procesor si sunt programate să intre în producţie în a doua jumătate a anului 2011.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//