• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Grupul Eureko - profit net de 864 milioane euro, in crestere puternica

Grupul Eureko - profit net de 864 milioane euro, in crestere puternica

Eureko B.V., unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Europa, a inregistrat o crestere semnificativa a profitului net din primele sase luni ale lui 2010, rezultatul fiind sprijinit de intelegerea cu guvernul polonez privind Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU) S.A.

Profitul net inregistrat la nivel de grup, in prima jumatate a anului, a fost de 864 milioane de euro, comparativ cu rezultatul net de 115 milioane de euro, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Acordul cu guvernul polonez privind PZU a fost un element important pentru cresterea profitului net, insa chiar si in lipsa acestui factor, profitul net ar fi depasit rezultatul inregistrat in primele sase luni din 2009.

Profitul inainte de taxe a ajuns la 835 milioane de euro. In primele sase luni din 2009, grupul inregistrase un profit inainte de taxe de 94 milioane de euro.

“Grupul nostru a inregistrat rezultate bune in prima jumatate a lui 2010 si situatia financiara a continuat sa se imbunatateasca. Oferirea de produse bune de asigurare, la preturi rezonabile, este principalul nostru obiectiv. De aceea, eficienta, simplificarea produselor si cresterea excelentei operationale vor ramane prioritare”, a spus Willem van Duin, Presedintele Consiliului Executiv al Eureko BV.

Primele brute subscrise au crescut cu 2%, la 10,71 miliarde euro. In primele sase luni din 2009, grupul inregistrase prime brute subscrise de 10,50 miliarde euro.

In segmentul asigurarilor de non-viata, primele brute subscrise s-au situat la 2,44 miliarde euro, in crestere cu 3% fata de valoarea inregistrata in prima jumatate a lui 2009. Vanzarile de polite de asigurari de sanatate au urcat cu 7% in perioada analizata, la 6,18 miliarde euro. Segmentul politelor de asigurari de viata a avut o evolutie mai slaba si a inregistrat o scadere de 12%, la 2,08 miliarde euro.

Activele grupului au avansat fata de nivelul inregistrat la sfarsitul lui 2009, la 95,7 miliarde euro. Rata solvabilitatii era de 225% la sfarsitul lunii iunie. La 31 decembrie, 2009, rata de solvabilitate a grupului se situa la 216%.  

In ciuda avansului slab inregistrat de piata asigurarilor, reprezentantii grupului considera ca exista oportunitati suficiente pentru mentinerea profitabilitatii la nivel de grup, prin cresterea eficientei operationale si reducerea costurilor. Acestia au subliniat ca programele de reducere a costurilor, implementate in prima jumatate a anului, au avut rezultatele scontate, ceea ce a dus la realizarea de economii substantiale.

In ceea ce priveste a doua jumatate a anului, oficialii grupului au spus ca Eureko va continua sa se concentreze asupra reducerii costurilor si a complexitatii produselor, pentru a le face cat mai accesibile. De asemenea, Eureko va continua sa implementeze strategia privind imbunatatirea eficientei operatiunilor.

Eureko B.V. este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ si in alte tari Europene decat tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari – generale, sanatate si protectia veniturilor – si serviciile legate de asigurari de viata si pensii administrate privat. Eureko B.V. are afaceri in 12 tari. Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//