• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Alro Slatina, profit net de 9 milioane dolari în primul semestru din 2009

Alro Slatina, profit net de 9 milioane dolari în primul semestru din 2009

Alro SA cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat un profit net de 9,16 milioane de dolari (28,9 milioane de lei ), în primul semestru din 2010, comparativ cu 11 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania.


Cifra de afaceri s-a situat la 227 milioane de dolari (875,4 milioane de lei), în prima jumătate a acestui an, la acelaşi nivel cu primele şase luni ale anului trecut, când afacerile au ajuns la 226 milioane dolari.


În primele şase luni ale lui 2010, producţia de aluminiu primar a fost de 118.630 tone, nivel comparabil cu cel înregistrat în perioada similară din 2009 (aproximativ 112.465 tone). Producţia de aluminium procesat a fost de 23.583 tone, aproape dublu faţă de prima jumătate a anului precedent.


'Rezultatele acestui an sunt încă o dovadă că am abordat corect criza economică şi că am implementat măsurile potrivite pentru a rămâne competitivi', a declarat Marian Năstase, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro.


În primul semestru al lui 2010, cheltuielile operationale au crescut cu circa 177 milioane de lei (56 de milioane de dolari), în comparaţie cu perioada similară din 2009. Cu toate acestea, în primele şase luni din acest an, Alro a înregistrat un profit operaţional de 139 milioane lei (43,9 milioane dolari), în comparaţie cu pierderi operationale de 20,45 milioane de lei (6,43 milioane de dolari), în prima jumătate a lui 2009. Veniturile operationale au crescut, în primele şase luni din acest an, cu 336 de milioane de lei (106 de milioane de dolari).


Creşterea a fost parţial determinata de cotaţia aluminiului la Bursa de Metale de la Londra, care a atins o medie de 2.160 de dolari pe tonă, în prima jumătate a anului 2010, în comparaţie cu aproximativ 1.459 de dolari pe tonă, în perioada similară a anului trecut. De asemenea, livrările de produse procesate, care au un preţ de vânzare mai mare, au crescut de aproape doua ori. În felul acesta, s-a compensate parţial creşterea costurilor pentru utilităţi, de la 170,9 milioane de lei, la 226,6 milioane de lei, în primele şase luni ale lui 2010.


Alro a continuat să îşi limiteze investiţiile la proiecte deja în curs, axându-se pe creşterea calităţii şi pe producţia de procesate. La începutul lunii august, Alro a semnat împrumutul sindicalizat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care refinanţează mare parte din datoria existentă a companiei.


BERD acorda 75 de milioane de dolari în nume propriu, iar 105 milioane de dolari vor fi sindicalizaţi către bănci comerciale. Finalizarea procesului de refinaţare, ca soluţie principală pentru restructurarea financiară a datoriilor companiei, va permite revenirea cheltuielilor financiare la un nivel normal. Compania Alro Slatina are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat în 713,78 milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 0,50 lei.


Acţionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, înregistrat în Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco deţine 84,18 la sută din Alro.

 


Material furnizat de Agentia Nationala de Presa Agerpre


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//