• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Peste 86 la sută dintre români ar pleca la muncă în străinătate dacă ar avea ocazia

Peste 86 la sută dintre români ar pleca la muncă în străinătate dacă ar avea ocazia

Astfel, dintre cei peste 5.000 de români intervievaţi online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82 la sută declară ca ar pleca peste hotare.


În proporţie de 43,94 la sută, participanţii la sondaj afirmă că ar părăsi Romania în favoarea unui job pentru calificarea lor în străinătate.


 Aproximativ un sfert dintre respondenţi (25,36 la sută) ar pleca în altă ţară în orice moment, doar pentru că, spun ei, sunt salarii mai mari şi condiţii mai bune, în timp ce 17,11 la sută şi-ar chema şi partenerul de viaţă după ce se instalează peste hotare.


Puţin peste 10 procente (10,27 la sută) dintre cei chestionaţi nu doresc să plece în străinătate cât timp familia lor se află în România.


 Doar 3,32 la sută dintre românii participanţi la sondaj afirmă că România merge într-o direcţie bună şi nu vor să părăsească ţara.


Sondajul Myjob a fost realizat online la nivel naţional în perioada 7-31 iulie 2010, pe un eşantion reprezentativ de 5.160 de respondenţi. În proporţie de 47,68 la sută, bărbaţii ar pleca oricând în străinătate pentru un job care le respectă calificarea, faţă de doar 38 de procente în cazul femeilor intervievate.


De altfel, femeile sunt mai reticente în ceea ce priveşte plecarea în străinătate fără familie, procentul celor pentru care acesta este un factor decisiv fiind dublu faţă de cel al bărbaţilor (14,53 la sută, respectiv 7,6 la sută).


 Cei peste 55 de ani sunt dispuşi să plece peste hotare în proporţie de 70,27 la sută, dacă ar găsi un loc de muncă adecvat. Acest segment de vârstă numară şi cei mai dezamăgiţi respondenţi - doar 2,7 procente cred că România se îndreaptă în direcţia corectă.


O treime dintre participanţii la sondajul Myjob sunt din Bucureşti, iar cei mai dornici de ducă sunt respondenţii din Caraş-Severin - niciunul dintre cei chestionaţi nu vrea să rămână în ţară. Urmează arădenii - doar 2,78 la sută dintre aceştia ar mai sta în România pentru că au familie aici, însă niciunul nu crede că ţara noastră merge într-o direcţie bună.

De acord sunt şi cei din judeţele Moldovei - Suceava, Neamţ, Vrancea, Bacău, Iaşi şi Galaţi, însă şi mureşenii sau bihorenii. Procentele cele mai ridicate (peste 60 la sută) în ceea ce priveşte plecarea la un job potrivit calificării îl au Sălajul şi Satu Mare, urmate de Alba, Brăila şi Bacău.

 


Material furnizat de Agentia Nationala de Presa Agerpres


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//