• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

XTB: Investitorii au reactionat in general pozitiv la anuntarea rezultatelor la testele de stres

XTB: Investitorii au reactionat in general pozitiv la anuntarea rezultatelor la testele de stres

 Euro a reacţionat nesemnificativ la rezultatele testelor de stres aplicate principalelor bănci din Europa şi, chiar dacă metodologia a fost contestată de unii analişti, rezultatele testelor şi evoluţiile pozitive înregistrate de unii indicatori din Europa conduc la creşteri ale burselor internaţionale, potrivit analizei săptămânii 20 - 26 iulie realizată de X-Trade Brokers.


"Metodologia testelor de stres aplicate băncilor europene a fost contestată de unii analişti, nefiind considerată drept complet relevantă în ceea ce priveşte 'sănătatea' sistemului bancar european şi capacitatea sa de a răspunde unor noi provocări.


 Cu toate acestea, rezultatele testelor au fost, în general, apreciate de investitorii internaţionali drept pozitive: după comunicarea rezultatelor, Euro a înregistrat evoluţii nesemnificative, iar luni dimineaţă bursele asiatice - primele deschise - au marcat creşteri.


 Dacă investitorii ar fi considerat testele drept total nerelevante, aceştia şi-ar fi manifestat neîncrederea în moneda europeană care ar fi înregistrat deprecieri majore", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est.


 Pe parcursul întregii zile de vineri, 23 iulie, când au fost publicate rezultatele testelor de stres, euro a evoluat de la 1,2886 dolari pentru un euro la 1,2915 dolari pentru un euro, la închiderea şedinţei de tranzacţionare. În orele de tranzacţionare rămase după anunţarea rezultatelor nu au fost înregistrate evoluţii majore. De altfel, euro s-a menţinut în aceleaşi marje şi luni dimineaţă, primele cotaţii evoluând, la rândul lor, în jurul valorilor de 1,2895 - 1,2925 dolari pentru un euro.


 Bursele americane au înregistrat, de asemenea, evoluţii pozitive după publicarea testelor de stres, iar cele asiatice au deschis ziua de luni cu creşteri. În ceea ce priveşte bursele europene, acestea erau închise vineri la ora publicării rezultatelor. "Evoluţiile pozitive au fost susţinute de anunţarea unor rezultatele pozitive marcate de indicatori importanţi privind economia UE: indicele de climat al afacerilor din Germania, calculat de institutul Ifo, a crescut la cel mai înalt nivel după anul 2007, economia Marii Britanii a crescut peste aşteptări în cel de-al doilea trimestru, respectiv cu 1,1 la sută etc.", au arătat analiştii X-Trade Brokers.


Şi monedele central şi est-europene au reacţionat în general pozitiv la publicarea rezultatelor testelor de stres. Astfel, în ultima zi a săptămânii trecute, leul a deschis şedinţele de tranzacţionare cu o cotaţie de 4,2515 lei pentru un euro şi a închis vineri seara la un nivel de 4,2537 lei pentru un euro, după ce a trecut printr-un maxim de 4,2668 lei pentru un euro.


Luni, leul a început tranzacţionarea cu o cotaţie de 4,2649 lei pentru un euro, apreciindu-se uşor în primele ore ale dimineţii până la nivelul de 4,2528 lei pentru un euro. "Leul s-a menţinut în marje de variaţie absolut rezonabile, nereacţionând violent într-un sens sau altul după anunţarea rezultatelor testelor de stres", au adăugat analiştii X-Trade Brokers.


Zlotul polonez s-a apreciat uşor pe parcursul zilei de vineri, precum şi luni dimineaţă, iar coroana cehă a înregistrat evoluţii nesemnificative. Forintul maghiar a înregistrat o depreciere majoră vineri, dar această evoluţie nu a avut legatură cu testele de stres, ci a fost cauzată de anunţul privind posibilitatea scăderii ratingului de ţară a Ungariei ca urmare a suspendării discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional şi UE: forintul a scăzut cu 1,47 la sută.


"Evoluţiile datorate exclusiv sau majoritar rezultatelor testelor de stres anunţate vineri seară sunt cele înregistrate până cel târziu luni dimineaţă; după acest interval de timp, efectele testelor de stres sunt alterate de alte evenimente de pe piaţă", potrivit analiştilor X-Trade Brokers. În opinia lui Victor Safta, testele de stres "s-au dovedit a fi la fel de importante ca o întreagă serie de indicatori economici, nefiind cu nimic mai presus decât aceştia". "În ultimă instanţă, reacţiile pieţei la rezultatele testelor arată încrederea în faptul că, deşi nu îi va fi uşor, Uniunea Europeană se va descurca în cele din urmă cu problemele apărute în urma crizei", a adăugat Safta.


X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002, cu filiale în multe ţări europene (Cehia, Slovacia, Spania, Italia, Germania, România, Rusia etc), precum şi în Asia (China şi India), fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil.


X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi formator de piaţă de instrumente derivate - Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni - având ca activ suport contracte tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).


La nivel european, X- Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 50 de miliarde de euro. Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevăd atingerea unui volum de tranzacţii de minim 800 milioane de euro pe lună până la sfârşitul anului în curs.

 

Material furnizat de Agentia Nationala de Presa Agerpre


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//