• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Doua noi centre de inchiriat biciclete Cicloteque in Bucuresti

Doua noi centre de inchiriat biciclete Cicloteque in Bucuresti

MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au deschis două noi centre de închiriere biciclete Cicloteque în parcurile Tineretului şi Herăstrău. Reţeaua Cicloteque numără, în prezent, trei centre şi 300 de biciclete. Cicloteque este un proiect al Asociaţiei MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement şi Universităţii Bucureşti.

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde, şi Anca Nuţă, Identity & Communication Director UniCredit Ţiriac Bank, au participat la inaugurarea celor două noi centre.

În cadrul evenimentului, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei a primit cardul de membru cu numărul 1, urmând să beneficieze de serviciile Cicloteque. După deschiderea oficială a centrului din Parcul Tineretului, peste 300 de biciclişti şi personalităţile invitate au plecat pe biciclete spre Parcul Herăstrău, unde au inaugurat şi al doilea centru nou Cicloteque.

Bicicliştii au pedalat pe traseul Parcul Tineretului - Piaţa Unirii - Universitate - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Charles de Gaulle - Parcul Herăstrău. Traseul, cu o lungime de 8 kilometri, a fost străbătut în mai puţin de o jumătate de oră pe bicicletă, în timp ce cu maşina este parcurs în cel puţin o oră, în condiţii de trafic aglomerat. Grupuri de voluntari MaiMultVerde, aflaţi în punctele cele mai importante de pe traseu, au informat participanţii despre distanţa parcursă, timpul de la plecare şi până la sosire şi cantitatea de CO2 care a fost redusă prin folosirea bicicletei.

De asemenea, voluntarii au atras atenţia asupra obiectivelor de interes cultural sau istoric pe lângă care au trecut bicicliştii. Astfel, în faţa Teatrului Naţional voluntarii au purtat costume ale personajelor din diverse piese de teatru, la Academia de Studii Economice, un grup de absolvenţi a salutat bicicliştii, iar la Piaţa Victoriei, machetele unor dinozauri şi voluntariii îmbrăcaţi în costume ţărăneşti au invitat oamenii să viziteze  Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi  Muzeul Ţăranului Român.

„Dacă acum doi ani am fost primii care am oferit bucureştenilor biciclete de închiriat, astăzi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena şi Paris în care pot să ia bicicleta dintr-un loc şi să o lase în altul”, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedinte Asociaţia MaiMultVerde.

„În 2008, am inaugurat alături de MaiMultVerde primul centru de închiriere biciclete din Bucureşti, convinşi fiind că trebuie să acţionăm şi să oferim soluţii concrete de protejare a mediului înconjurător”, spune Anca Nuţă, Identity & Communication Director, UniCredit Ţiriac Bank. „Numărul tot mai mare de bucureşteni care au ales bicicleta ca mijloc de transport alternativ, de recreere şi chiar ca stil de viaţă ne-a determinat să deschidem două noi centre. La aniversarea de 3 ani de UniCredit Ţiriac Bank oferim aşadar capitalei 3 centre Cicloteque şi 300 de biciclete.”

„Cele 2 centre Cicloteque deschise în parcurile Tineretului si Herăstrău vor facilita accesul bucurestenilor la mobilitate, având în vedere că traseele dintre acestea unesc nordul cu sudul capitalei. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sustine  proiectele care   încurajează cetătenii să foloseasca mijloace alternative de transport, să facă sport în parc si implicit să adopte un stil de viată sănătos”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Prin deschiderea celor două noi centre, Cicloteque devine reţea de închiriere biciclete, astfel încât bicicletele pot fi închiriate dintr-un centru şi returnate în altul. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se poate face şi online prin intermediul noului sistem de înregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro, iar utilizatorul va primi un card de membru de la centru. Tarifele sunt foarte prietenoase: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile. Pentru studenţi, pensionari şi şomeri, tarifele de închiriere sunt reduse la jumătate.

Primul centru de închiriere biciclete Cicloteque din Bucureşti a fost deschis în august 2008, la Facultatea de Drept. În doi ani de funcţionare, centrul a avut peste 10.000 de utilizatori şi a pus la dispoziţia doritorilor un parc velo de 150 de biciclete, accesoriile necesare utilizării acestora (antifurt, cască de protecţie, mănuşi, genunchiere etc.) şi rasteluri pentru parcarea bicicletelor. Numărul din ce în ce mai mare de utilizatori, precum şi necesitatea facilitării închirierii şi returnării bicicletelor au condus la deschiderea a două noi centre în parcurile Tineretului, intrarea Şincai şi Herăstrău, Bd. Aviatorilor, iar numărul bicicletelor a crescut, ajungând la 300.

Prin reţeaua Cicloteque, MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank propun o soluţie directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile produse de traficul rutier. La 10 kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă cu 1.500 de grame. Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea în oraş este deja o măsură adoptată eficient în foarte multe capitale europene, iar Bucureştiul a păşit de curând pe acelaşi drum.

Centrele Cicloteque au fost deschise cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement şi a Universităţii Bucureşti. Toate informaţiile despre centru sunt disponibile pe www.cicloteque.ro.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//