• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Ford a invitat in Romania 40 dintre cei mai mari furnizori auto

Ford a invitat in Romania 40 dintre cei mai mari furnizori auto

Ford Europa a invitat in Romania, in data de 3 septembrie 2008, 40 dintre cei mai importanti furnizori din industria auto, care vor participa la o intalnire ce va avea loc la fabrica din Craiova, informeaza compania.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii Ford vor face o scurta prezentare a planurilor companiei de transformare a fabricii intr-un centru de productie de ultima generatie.

"Conferinta este un exemplu ce arata ca onoram angajamentele pe care ni le-am asumat in timpul procesului de privatizare, cand am spus ca vom incuraja furnizorii nostri in a deschide centre de operatiuni in Romania, fie folosind pentru activitatea lor furnizori romani ca parteneri, fie deschizand reprezentante proprii pentru sustinerea productiei noastre de la Craiova", a spus John Fleming, presedinte si CEO Ford Europa.

"Cu toate acestea, in cadrul conferintei nu vom anunta investitii suplimentare sau detalii privind planurile noastre de angajare," a adaugat John Fleming.

Majoritatea companiilor invitate sa participe la eveniment sunt deja furnizori de componente pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia. La conferinta, au fost, de asemenea, invitate si cateva companii romanesti din domeniu, care in prezent nu au un parteneriat cu Ford.

Inainte de a se deplasa la Craiova, in data de 2 septembrie, furnizorii vor fi invitati de catre conducerea Ford Europa la o intalnire oficiala in Bucuresti, eveniment la care va participa si primul ministru Calin Popescu-Tariceanu.

"Conferinta din Craiova face parte din strategia noastra de implicare a furnizorilor si este urmatorul pas logic in planificarea si pregatirea productiei la fabrica noastra din Romania", a spus Birgit Behrendt, director executiv pentru programe globale si vicepresedinte pentru achizitii Ford Europa.

"Pe langa informarea furnizorilor cu privire la planurile noastre pentru Craiova, in timpul intalnirii se vor oferi detalii legate de oportunitatile locale de afaceri, de la identificarea companiilor romanesti capabile de a livra bunuri si servicii, pana la oportunitatile existente pentru stabilirea propriilor operatiuni in Romania", a adaugat Behrendt.

La inceputul acestui an, odata cu preluarea fabricii din Craiova, Ford Europa a confirmat faptul ca vehiculul comercial Ford Transit Connect se va produce la fabrica de la Craiova incepand cu mijlocul anului 2009. Compania a confirmat de asemenea faptul ca, in 2010, va intra in productie, numai la Craiova, un nou model din clasa mica care insa nu va fi noua Fiesta.

In data de 21 martie 2008, Ford Motor Company a devenit actionar majoritar al fostului centru de productie auto Automobile Craiova. Aceasta fabrica se alatura altor sapte uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzand companiile joint venture) din intreaga Europa.

Printr-o investitie de 675 milioane euro, Ford s-a angajat in a transforma uzina din Craiova intr-un centru de productie de ultima generatie. Lucrarile de modernizare a fabricii au inceput deja. Proiectele includ instalarea unui sectii noi de constructie caroserii, modernizarea si extinderea capacitatii si flexibilitatii sectiei vopsitorie si, nu in ultimul rand, dotarea zonelor de finisaj si a platoului de retus ale sectiei montaj general cu echipamente noi.

La finalul lunii iulie a acestui an, Ford Europa a anuntat planurile sale de infiintare in Romania a unei Companii Nationale de Vanzari (CNV) care va prelua din august 2010, intreaga responsabilitate a activitatilor de marketing, vanzari si service pentru autovehiculele Ford.

Crearea unei Companii Nationale de Vanzari in Romania vine ca urmare a unei cresteri constante a vanzarilor de autovehicule Ford din ultimii ani si a achizitionarii fabricii de productie din Craiova. Ford se asteapta la cheltuieli de aproximativ un miliard euro pe an in Romania pentru sustinerea activitatilor de la fabrica din Craiova.

Numarul de locuri de munca de la fabrica aproape se va dubla, de la 3.900 in prezent la 7.000, iar productia anuala de autovehicule si motoare se va ridica la 300.000 fiecare. Ford Europa raspunde de producerea, vanzarea si operatiunile de service pentru autovehiculele marcii Ford pe 51 de piete, inclusiv Rusia si Turcia.

Primele masini Ford au fost expediate catre Europa in 1903 - acelasi an in care s-a infiintat Ford Motor Company. Ford Europa are acum aproximativ 73.000 de angajati. În plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Departamentul de Clienti Service Ford si 22 de unitati de fabricatie, inclusiv societati joint venture.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//