Kaspersky Lab a obtinut, in Statele Unite ale Americii, patentul pentru noile ~ tehnologii revolutionare de combatere a aplicatiilor periculoase, inclusiv a celor necunoscute si ~ instalate pentru prima data pe computerul unui utilizator. In prezent, ...

- EUR:
- USD:
Promotie de Brand

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...
citeste mai multPromotie de Brand

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...
citeste mai multPromotie de Brand

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...
citeste mai multCele mai citite
- Mama, ce oferta la Bancpost - replica din centrul campaniei Lowe&Partners pentru Bancpost
- Altex ofera pachete formate din laptopuri si abonamente Orange
- Rate cu 0% dobanda pentru platile cu cardurile de credit BCR la comerciantii parteneri
- Primul supermarket Lidl din Romania, la Ramnicu Valcea
- KLM opereaza prima cursa cu pasageri, folosind biokerosen ca si combustibil
- Reduceri la licentele ESET Smart Security, prin BRD @ffice
- Asigurarea privata pentru sanatatea ta - lansata de BCR si BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group
- www.fotbaladevarat.ro - campanie cu premii lansata de brandul de bere Timisoreana
- Piata de leasing operational - 15-20% crestere estimata pentru 2012
- Retrospectiva anului 2011 in Piata Reducerilor de Grup - vouchere de 18 milioane euro
Linkuri recomandate
- Deblocari usi metalice
- repar frigidere la domiciliu Bucuresti
- ora exacta
- Lac de pescuit Bistrița
- Ceasuri cu Pretz Mic
- comunicate de presa
- transport caini Anglia
- hoteluri
- Inseo optimizare seo
- Alege Bine
- Constanta Noutati
- Cosuri cadou Paste
- service reparatii frigidere
- Vimandra.ro
- Contabilitate Constanta
- Asfaltari Bucuresti
- Ora exacta StirI
- magazin tigari electronice sibiu
- Blog Vegan
Kaspersky Lab a obtinut patentul pentru tehnologia de combatere a aplicatiilor malware necunoscute
Kaspersky Lab a obtinut, in Statele Unite ale Americii, patentul pentru noile tehnologii revolutionare de combatere a aplicatiilor periculoase, inclusiv a celor necunoscute si instalate pentru prima data pe computerul unui utilizator. In prezent, aplicatiile malware utilizeaza caii troieni pentru a patrunde intr-un calculator. Odata descarcat si instalat in sistem, troianul faciliteaza download-ul altor programe periculoase de pe internet, infectand computerul respectiv.
Unele dintre programele descarcate de calul troian pot fi virusi sau aplicatii a caror detectie nu a fost inca adaugata in bazele de date cu semnaturi, evitand astfel identificarea. Acest tip de malware poate rezista o perioada pe computerul-gazda, controland anumite procese de sistem fara stiinta utilizatorului. Incidentele de acest fel pot fi acum evitate folosind ultima tehnologie Kaspersky Lab, dezvoltata de Mikhail Pavlyushchik.
Patentul cu numarul 7472420, obtinut pe data de 30 decembrie 2008 din partea US Patent and Trademark Office, atesta metoda utilizata pentru detectia si eliminarea programelor periculoase in urma unei singure tentative de infectare cu un virus necunoscut, precum si descoperirea sursei de provenienta a acestuia.
Noua tehnologie se bazeaza pe monitorizarea evenimentelor si a proceselor din sistem, indicand o posibila infectare (de exemplu, schimbarea executabilului unui program sau a unei intrari in registrii sistemului) si amploarea incidentului, pe baza inregistrarilor facute. Conform acesteia, cand un fisier sau un program periculos este detectat, un modul de analiza a evenimentelor precedente este lansat, pentru a detecta momentul infectarii computerului. Apoi, sunt analizate procesele legate de evenimentul-sursa, care permit determinarea aplicatiilor malware implicate, inclusiv a celor necunoscute.
In afara detectiei malware, noua tehnologie elimina sau introduce in carantina posibilele amenintari informatice, le intrerupe procesele sau restaureaza fisierele de sistem dintr-un backup propriu. Informatiile referitoare la noile aplicatii periculoase descoperite pe computerele utilizatorilor pot fi trimise catre producatorii solutiilor antivirus, pentru a accelera inregistrarea semnaturilor in baza de date.
Determinarea sursei si a momentului infectarii contribuie la prevenirea tentativelor de atac similare, care pot avea loc in viitor (de exemplu, detectarea si blocarea site-urilor infectate, detectarea si eliminarea vulnerabilitatilor software etc.). Mai mult decat atat, raportul asupra evenimentului poate constitui un punct de plecare in desfasurarea unei anchete impotriva criminalilor informatici. Kaspersky Lab a depus pana in prezent peste 30 de cereri de patentare a unor tehnologii proprii, atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Rusia.
Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info