• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Grupului Raiffeisen Zentralbank Österreich AG a prezentat rezultatele primelor 3 trimestre ale 2008

Grupului Raiffeisen Zentralbank Österreich AG a prezentat rezultatele primelor 3 trimestre ale 2008

Prezentand rezultatele Grupului Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) pentru primele trei trimestre ale anului 2008, Presedintele Walter Rothensteiner subliniaza ca "RZB a inregistrat o performanta solida in ciuda deteriorarii semnificative a conditiilor de pe piata.

Pe parcursul primelor trei trimestre ale anului, Grupul si-a mentinut pozitia puternica in Austria si in Europa Centrala si de Est, continuand acelasi drum de succes pe care l-a parcurs in ultimii ani". In timp ce activitatile operationale au continuat sa se dezvolte foarte bine, criza financiara globala a avut ca rezultat evaluari la pretul pietei ale titlurilor de valoare si ale instrumentelor financiare, precum si deprecieri.

"Activitatile operationale ale RZB sunt foarte solide si evolueaza bine. Acest lucru este demonstrat clar de faptul ca rezultatul operational al RZB a fost chiar mai bun decat cel record inregistrat anul trecut", a precizat Walter Rothensteiner. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul operational pentru primele trei trimestre ale anului 2008 a crescut cu 26%, atingand 1.881 milioane euro. Aceasta crestere poate fi datorata, in special, cresterii de 35% a venitului net din dobanzi, care a atins 2.774 milioane euro. Prin urmare, raportul cost/venituri s-a imbunatatit cu 1,8 puncte procentuale, pana la 55,1%.

Profitul dupa impozitare a scazut cu 14,5% fata de anul trecut, la 776 milioane euro. Profitul dupa impozitare si interese minoritare (profitul consolidat atribuibil actionarilor RZB) s-a ridicat la 403 milioane euro, scazand cu 32,2% fata de primele noua luni ale lui 2007. 

Provizioanele pentru pierderi din credite au crescut in primele noua luni ale lui 2008 cu 71,1% la 371,8 milioane euro, marea majoritate a acestor provizioane fiind inregistrate in Europa Centrala si de Est si incluzand partial provizioanele pentru portofoliul de risc. 

La 30 septembrie 2008, bilantul total al RZB se ridica la 161,96 miliarde euro, o crestere de 17,9% fata de sfarsitul anului 2007. Cea mai puternica crestere a fost inregistrata in prima jumatate a anului,  bilantul total la finalul lunii iunie cifrandu-se la 159,16 miliarde euro. 

Numarul de angajati (cu norma intreaga) a crescut cu 9,4% la 67.097, ceea ce inseamna ca RZB a generat, doar in acest an, 5.700 de noi locuri de munca. Si numarul de unitati a inregistrat o crestere cu 4,9%, la 3.185, cele mai multe dintre acestea fiind deschise in Europa Centrala si de Est. 

La 30 septembrie 2008, fondurile proprii totale ale RZB ca urmare a Austrian Banking Act se ridicau la 10,6 miliarde euro, o crestere de 2,6% fata de inceputul anului. Capitalul de baza (Tier I) a crescut cu 4,2% la 7,6 miliarde euro. La data raportarii, rata fondurilor proprii era 8,5%, iar rata capitalului de baza era 7,0% (calculate pe baza registrului contabil).

Cea mai recenta majorare de capital reflecta increderea actionarilor RZB in strategia bancii si in coeziunea din cadrul Grupului Bancar Raiffeisen. Ultima majorare de capital din noiembrie a fost a treia dintr-o serie de miscari decise in 2006. Toti actionarii au luat parte la majorare, crescand capitalul de baza al RZB cu inca 165 de milioane euro.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//