• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Beneficiile pe care aronia ți le poate aduce

Beneficiile pe care aronia ți le poate aduce

Tu ai gustat până acum gem de aronia bio, fără zahăr?

Dacă nu, te invit să o faci cu încredere, pentru că este foarte benefic pentru sănătate.

Aronia este un arbust ce face parte din familia Rosaceae. Nativ din estul Americii de Nord , se găsește cel mai adesea în sălbăticie în locuri umede (inclusiv mlaștini). Boabele sale pot fi folosite pentru a face vin, gem, sirop, suc, creme, ceaiuri și tincturi. Dar și frunzele și scoarța pot avea întrebuințări speciale în terapia cu plante.

Numele “aronia” provine de la cuvântul grecesc „aros”, care poate fi tradus ca „beneficiu” sau „ajutor”. Există inclusiv miere de aronia, pentru că este un arbust extrem de magnetic pentru albine.

Aronia este cultivată adesea pe post de specie vegetală ornamentală și, de asemenea, în scop terapeutic, pentru că este foarte bogată în antioxidanți, precum ar fi antocianinele . Ele dau și numele comun “copac cu fructe sufocante”, denumire populară ce provine de la caracteristica acestor bobițe de a fi extrem de astringente dacă sunt mâncate crude.

Aronia este un arbust fotofil ce poate să crească și până la 2,5 metri înălțime. În Canada îl găsim cam peste tot, pentru că rezistă bine pe aproape orice tip de sol și suportă inclusiv variațiile semnificative și prelungite de temperatură. De aceea nu necesită protejarea deosebită pe timpul iernii, iar vara rezistă bine chiar și la secetă.

Soiurile de aronia cultivate nu se găsesc aproape niciodată în natură, unde de multe ori arbuștii sălbatici de aronia sunt adesea tăiați precum buruienile.

E trist că se întâmplă asta, deoarece aproape totul este util când vorbim de aronia: fructele, scoarța, frunzele.

Frunzișul și scoarța sunt utilizate în scopuri medicinale, pentru prepararea decocturilor și tincturilor.

Boabele de aronia, în schimb, sunt mult mai ofertante și pot fi utilizate atât la ​​gătit, cât și în medicină.

Din fructele de aronia se obțin minunate tincturi, atât alcoolice, cât și nealcoolice. Din aceste bobițe se poate stoarce sucul, se pot fierbe compoturi,  se poate face un gem excelent. Sunt fructe ce se pot combina perfect nu numai cu alte fructe de pădure, ci și cu fructele obișnuite.

La frigider, bobițele de aronia crude se pot păstra aproximativ două luni, fără pierderea aspectului și gustului. Evident, pentru a prelungi timpul de păstrare, fructele de aronia se pot îngheța sau usca. Mai mult decât atât, în ultimul caz, aproape toate proprietățile utile pe care le au se păstrează (dacă deshidratarea se realizează la o temperatură care nu depășește 60 de grade Celsius).

Important! Pentru a păstra fructele proaspete, acestea trebuie tăiate și păstrate cu tot cu crenguță.

Fructele de aronia au o mulțime de substanțe utile. Sunt doldora de vitamine E, P, A, K, C, plus aproape întregul grup de B-uri.

Se mai adaugă la aceste vitamine și acizii ascorbic și folic, iodul, borul și magneziul, manganul, cuprul și fierul.

Fructele de aronia sunt bogate în fructoză și glucoză (până la 10%), precum și sorbitol. Ele, la fel ca și afinele, pot fi folosite fără probleme chiar și de către diabetici.

Pectinele din compoziție ajută la eliminarea substanțelor radioactive și a metalelor grele din organism. Ele ajută tractul digestiv, ameliorează crampele stomacale.

Alte beneficii pentru sănătate:



inhiba creșterea tumorilor;
inhiba creșterea polipilor;
regla procesul digestiv;
întăriți pereții vaselor de sânge;
activează ficatul;
îmbunătățește funcționarea pancreasului;
influențează în bine activitatea sistemului endocrin;
scăderea tensiunii arteriale și colesterolul;
crește imunitatea în general.


Aronia este prescrisă frecvent de specialiști pentru tratamentul și prevenirea gastritei cu aciditate scăzută, hipertensiune arterială și boli asociate cu fragilitatea vaselor de sânge.

Contraindicații:

presiune scăzută a sângelui;
gastrită cu aciditate ridicată;
coagulare intensă a sângelui;
ulcere ale stomacului și duodenului.

Iată de ce, e foarte indicat să întrebați medicul dacă aveți voie să consumați aronia, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Utilizarea fructelor de pădure ca tratament nu se limitează la limitele de vârstă - ele pot fi administrate copiilor, adulților și persoanelor în vârstă, trebuie doar ajustate dozele. Prin urmare, mâncați boabe de aronia și veți fi mai sănătoși!

Gem de aronia bio fără zahăr puteți cumpăra de pe site-ul aronia-charlottenburg.ro. Poftă bună și multă sănătate!






Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//